Haberler

Cafer Vayni: "Esas Kaygımız Türkçenin Geleceğidir"

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri'nin kırk sekizincisi 29 Mart günü yapılacak.

Türkiye İlim ve Edebiyat Eseri Sahipleri Meslek Birliği (İLESAM) İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen Çınaraltı Sohbetleri'nin kırk sekizincisi 29 Mart günü yapılacak.

İLESAM İstanbul Şubesi'nin her ay Gülhane Parkı girişindeki Alay Köşkü'nde (Ahmet Hamdi Tanpınar Müze ve Kütüphanesi) gerçekleştirdiği faaliyetleri arasında bu ay Medeniyet Türkçesi konuşulacak.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni'nin yöneteceği toplantıda,İLESAM üyeleri Yrd.Doç.Dr. Erol Ülgen, Recep Arslan ve Cengizhan Orakçı, katılımcılarla medeniyet Türkçesini ve Türkçenin geleceğini konuşacaklar.

İLESAM İstanbul Şubesi Başkanı Cafer Vayni, İLESAM'ın görevinin üyelerinin telif haklarını aramanın yanı sıra Türk kültürünü yurt içi ve yurt dışında tanıtmak ta asli görevlerinden olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Her ne kadar üyemiz Recep Arslan'ın yeni yayınlanan Medeniyet Türkçesi isimli eserinden esinlenerek bu programı gerçekleştiriyorsak ta esas kaygımız Türkçemizin geleceğidir. Muhteşem bir mazimizi daha muhteşem bir geleceğe bağlarken Türkçemizin gücü ve başarısı üzerinde durmak ve konuyu tartışmaya açmak önemli olacaktır."

Medeniyet Türkçesi başlıklı 48. Çınaraltı Sohbeti'nin 29 Mart 2014 günü saat 15.00'te başlayacağı belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Gülhane Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title