Haberler

Bruno Alves Biyografisi

Bruno Alves
Doğum Tarihi27.11.1981

Bruno Alves Kimdir ?

Bruno Eduardo Regufe Alves (d. 27 Kasım 1981, Póvoa de Varzim), Fenerbahçe'de forma giyen Portekizli defans oyuncusu.Futbola Portekiz takımı Porto'nun altyapısına başlayan Alves, ülkesinin Farense ve Vitória Guimarães takımları ile Yunanistan'ın AEK Atina ekibinde kiralık olarak oynamıştır. Porto formasıyla 4 lig şampiyonluğu yaşayan ve 122 maça çıkıp 14 gol kaydeden deneyimli futbolcu, 2010 yılında 22 milyon Avro bedel karşılığında Rusya'ya transfer olmuştur.

Zenit takımına önemli bir bonservis ücreti karşılığında transfer olan Alves, Rusya'da da iki lig şampiyonluğu elde etti. Portekizli futbolcu, Rus kulübüyle geçirdiği 3 sezonda toplam 72 kez sahaya çıkmış ve 1 gol atma başarısı göstermiştir.

5 Haziran 2013 tarihinde, 5,5 Milyon Euro karşılığında Fenerbahçe SK ile 3 yıllık anlaşma sağlayarak Fenerbahçe'ye transfer olmuştur. Fenerbahçe'de 22 numaralı formayı giymektedir.[1] Fenerbahçe ile ilk resmi maçı, 31 Temmuz'da UEFA Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda, oynanan FC Red Bull Salzburg maçıdır.Fenerbahçe formasıyla ilk golünü Spor Toto Süper Lig'de oynanan ve 5-2 kazanılan Sivasspor maçında atmıştır.

title