Haberler

Erdoğan'dan "öğretmen ataması" açıklaması: Branş dağılımı ve başvuru takvimi yarın paylaşılacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası yaptığı konuşmada öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milli Eğitim Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını, başvuru takvimini ve süreci paylaşacaktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası öğretmen atamalarına ilişkin "Bakanlarımız branş dağılımlarını ve başvuru takvimini yarın paylaşacak." ifadelerini kullandı.

Ana gündem maddelerinden biri de öğretmen atamaları olan Kabine Toplantısı sona erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki basına kapalı toplantı, yaklaşık 3,5 saat sürdü. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantı sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan'dan 'öğretmen ataması' açıklaması: Branş dağılımı ve başvuru takvimi yarın paylaşılacak

BRANŞ DAĞILIMI VE BAŞVURU TAKVİMİ YARIN PAYLAŞILACAK

Erdoğan, binlerce öğretmenin beklediği öğretmen atamalarına ilişkin olarak da "Atama bekleyen öğretmen adaylarımızın durumunu mütalaa ettik. Milli Eğitim Bakanımız, Hazine Bakanımız ve ekonomi kurmaylarımız son bir kez daha görüşecek. Ardından öğretmen adaylarımızı bilgilendirecek. Bakanlığımız yarın atamaya esas branş dağılımlarını başvuru takvimini ve süreci paylaşacak. Kısa zamanda atamayı bakanımız açıklayacak." dedi.

TÜRKİYE YÜZYILI MAARİF MODELİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, evlatlarımızın geleceğe başarılı ve şuurlu bir şekilde hazırlanmasını sağlayacak. Tek tipçi eğitim anlayışı yerine, eğitim modelimizi soran, sorgulayan; sanata, bilime, edebiyata önem veren bireylerin yetiştirilmesi hedefiyle zaman zaman güncellenmemiz temel bir ihtiyaçtır." ifadelerini kullandı.

Haberler.com / Turan Yiğittekin - Politika

Recep Tayyip Erdoğan Kabine Politika Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

Kanarya'da işler yolunda gitmiyor! Derbiye çok eksik çıkacaklar

500

Yorumlar (18)

duyarlı vatandaş:

Demeki sayı az ki topu taça attı :)

208
14
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Devlet sadece öğretmenleri değil tüm üniversite mezunlarını devlet kadrolarına almak zorundadır. Mecburdur. Bu kadar kişi boşa okumadı.

60
109
yanıtYanıtla
Salih Kandıralı:

Ayrıca bunların arasında mızırdayan sadece öğretmenler.

yanıt26
yanıt94
Adem Bilican:

Yok hatta lise okuyanlarda memur olsun...

yanıt56
yanıt24
Orion Onion:

Birader diğer branşları da atıyor zaten. Atanmayan sayısı öğretmen kadar fazla olmadıkları için sesleri az çıkıyor diğerlerinin. Barajı geçen fen edebiyata gidiyor sonra formasyon alıyor her yer öğretmen oluyor. Bir çeki düzen verilmeli bu işe. Öğretmen dediğin sadece eğitim fakülteli olmalı.

yanıt35
yanıt12
Murat Kara:

Türkiyede sadece eğitimi düzeltemedik diyen sayın cumhurbaşkanımızdı ve ben düzeltebileceklerine inanmıyorum düzeltselerdi 20 yılda düzelirdi

84
4
yanıtYanıtla
Ali Arıkan:

Öğretmen atamakla eğitim düzelmiyor. kalite ortada son derece kalitesiz nesiller geliyor. Milli eğitime üniversite mezunu olup belli puanı tutturanları değil. ÖĞRETMENLİK YAPACAK KAPASİTEDE VE KALİTEDEKİ KİŞİLER ALINMALI. Bir ülkenin refahı ve kalitesi eğitim ile geliyor.

36
6
yanıtYanıtla
Metin:

Köy sandığında para bitti şimdi cevir kazı yanmasın oynuyorlar.

37
5
yanıtYanıtla
Kurt Savaş:

Reis öğretmenleri çoğunu bünyenize alabilirsiniz. Yapılması gerekenler aslında çok basit ama bakanında bu çareleri bildiğini düşünüyorum yapmıyor veya yapamıyor nedenini bilmem. yapılması gerekenler 1. Emekliliği gelen öğretmenleri emekliliğe ayırmak 2. ücretli öğretmenlik sistemine son vermek 3. kpps girmiş kazanamamış öğretmenlere sahip çıkıp onları özel okullara yerleştirmek tabii devlet öğretmenlerin şartlarıyla .4. Yeni yeni okullar açılmalı. Çünkü sınıflar en az 40 kişilik

17
21
yanıtYanıtla
Hacı Özçelebi:

Kral sıkıntı bunlar değil sıkıntı bütçenin yetersiz olması yoksa birçok okulda öğretmen eksiği var,bir çok sınıf kalabalık ve yaşı geçmiş bir sürü öğretmen var.Kamuda tasaruffa neden gidildi sanıyorsun.

yanıt16
yanıt4
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title