Haberler

Putin emri verdi! Rus birlikleri nükleer saldırı tatbikatı hazırlıklarına başladı

Güncelleme:

Rusya-Ukrayna savaşı sürerken Putin nükleer kartını masaya sürdü. İngiltere ve Fransa'dan peş peşe gelen tehditler sonrası Kremlin harekete geçti. Nükleer silah senaryolarını tatbik etme emri alan Rusya Savunma Bakanlığı silahların hazırlanması ve konuşlandırılmasına yönelik tatbikatlar gerçekleştirecek.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "düşmanları caydırmak" amacıyla Ukrayna yakınlarındaki birliklere nükleer silah senaryolarını tatbik etme emri verdi. Savunma Bakanlığı, askeri tatbikatların nükleer silahların hazırlanması ve konuşlandırılmasına yönelik tatbikatları da içereceğini iddia etti. Bakanlık, tatbikatların bazı Batılı yetkililerin Rusya'ya yönelik provokatif açıklamalarına ve tehditlerine yanıt olarak gerçekleştirileceğini söyledi.

KÜBA FÜZE KRİZİNDEN BİLE KÖTÜ

İngiltere Dışişleri Bakanı Lord Cameron ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron son haftalarda Rusya'ya ilişkin tehditkar sözlerinin Rusya'yı harekete geçirdiği belirtiliyor. RIA haber ajansına konuşan Rus diplomat Grigory Mashkov, "Şu anda açık bir çatışma aşamasındayız ve bunun doğrudan bir silahlı çatışmayla sonuçlanmayacağını umuyorum" dedi. Mashkov, 1962 Küba Füze Krizi'nden bu yana ilişkilerde görülen en kötü çöküşün yaşandığını ve Moskova'nın caydırıcı olarak tüm füze cephaneliğini artırmak zorunda kalacağını söyledi.

RUSYA FÜZE CEPHANELİĞİ OLUŞTURUYOR

Mashkov, potansiyel bir düşmanın Rusya'nın gücünü test etmesini engellemek için füze cephaneliği oluşturmak da dahil olmak üzere ülkenin savunma kapasitesini güçlendirmek için daha fazla adım atılması'nın gerekli olacağını ekledi. Stockholm Uluslararası Barış Araştırma Enstitüsü'ne göre Rusya, 2024'te gayri safi yurt içi hasılasının (GSYH) yüzde 7,1'ini, yani toplam hükümet harcamalarının üçte birinden fazlasını askeriyeye harcayacak.

Putin emri verdi! Rus birlikleri nükleer saldırı tatbikatı hazırlıklarına başladı

MACRON'UN SÖZLERİ HAREKETE GEÇİRDİ

Rusya'nın nükleer söyleminin tırmanması, Batı'nın Ukrayna'daki çatışmaya müdahale etme yönünde haftalardır daha belirgin tehditlerinin ardından geldi. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron geçtiğimiz günlerde The Economist'e, eğer işler zorlaşırsa Ukrayna'da devreye gireceklerini söylemişti. Perşembe günü yayınlanan röportajda, "Hiçbir şeyi göz ardı etmiyorum, çünkü hiçbir şeyi göz ardı etmeyen biriyle karşı karşıyayız" demişti.

FRANSA UKRAYNA'YA ASKER GÖNDEREBİLİR

Putin, Şubat ayında Macron'u Fransa'nın Ukrayna'ya asker göndermesi durumunda bu birliklerin 1812'de işgal sonrası büyük kayıplarla sonuçlanan Napolyon Bonapart'ın Büyük Ordusu ile aynı kaderi paylaşacakları konusunda uyarmıştı. İngiltere Dışişleri Bakanı Lord Cameron da Kiev'de gazetecilere, Ukrayna'nın Rusya topraklarına ateş etme ve daha önce sadece Ukrayna içinde Storm Shadow füzelerini ateşleme zorunluluğunu kaldırma da dahil olmak üzere İngiltere tarafından sağlanan füzeleri uygun gördüğü şekilde kullanabileceğini söylemesinin ardından Rusya'dan kınama aldı .

PESKOV UYARDI

Vladimir Putin'in sözcüsü Dmitry Peskov, yapılan yorumların tüm Avrupa güvenlik sistemini tehlikeye atabileceğini söyledi ve Batı'dan algılanan tehditleri kınarken Macron'un adını özellikle zikretti. Peskov cuma günü gazetecilere verdiği demeçte, "Macron'un açıklaması çok önemli ve çok tehlikeli" demişti. Peskov, "Resmi açıklamalarda gerilimi tırmandırmaya yönelik tehlikeli bir eğilim görüyoruz. Bu da kaygılarımızı artırıyor' diye eklemişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Dünya

Kremlin Ukrayna Fransa Rusya Politika Dünya Haberler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Et entegre tesisinde büyükbaş hayvana eziyet! Baltayla vura vura öldürdüler

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

Suudi Arabistan'da kurallar yıkılıyor! Ülke tarihinde ilk kez mayolu defile düzenlendi

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

7 Ekim'deki baskının sembol ismi olmuştu! Hamas'ın kaçırdığı genç kadının cansız bedeni bulundu

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama: 5'i jandarma personeli 7 yaralı

500

Yorumlar (16)

Emre Ürker:

3 dünya savaş her an patlak verebilir

80
11
yanıtYanıtla
Mert Can:

Arkadaşlar dünya savaşı başladı başlayacak, kaynana gelin savaşını bırakıp asıl savaşa odaklanalım.

68
5
yanıtYanıtla
Lütfi Erdonmez:

Bu konuda Rusya putin haklı inşallah sağ duyu hakim olur dünya şavaşlardan bıktı şavaşılmasın sevişilsin

50
17
yanıtYanıtla
Adem Şahin:

Türkiye çok çabuk nükleer silah edilmeli. Gelebilecek nükleer saldırıya çooook hazırlıklı Olmalı......

39
3
yanıtYanıtla
Ben bilmemm:

Daha yerli bir araba , yerli uçak , helikopter vs yok. Nasıl nükleer füze olacak ki :-)

yanıt5
yanıt6
Erol Birol :

Hepsi masal 3. Dünya savaşıni hiç bir süper güç çıkaramaz yoksa bütün dünya batar. Ama küçük savaşlar her zaman olucaktır. Mesela yakında usa İrana vurabilir ingintereyle birlikte.

13
22
yanıtYanıtla
hüseyin akgül:

batıya zaten rusya dışında kimse böyle açık açık tehdit edip laf söyleyemez

24
2
yanıtYanıtla
Mengele:

Rusya olmadan dpnya barisi olmaz hele bu amerika karistirmasa savas olmaz örnekler cok

12
14
yanıtYanıtla
ERKAN ÜNAL:

Bizi ilgilendiren bir konu yok ortada balkanlarda savastigimiz rus düşmanını ve her zaman bizim tökezlememizi bekleyen batı devletleri birbirini yesin

18
8
yanıtYanıtla
Karaşal:

Simpsonlar kehaneti. 2024 de rusya nükleer saldırı yapacak. İnşallah olmaz öyle bişey

15
8
yanıtYanıtla
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title