Haberler

Almanya'da Kalp Nakli Yapılmayan Eren Dönmez, Türkiye'ye Döndü

Güncelleme:

Kalp nakli için Almanya'ya götürülen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek nakil yapılmayan 2 yaşındaki Eren Dönmez, ambulans uçakla Türkiye'ye geri getirildi.

Türkiye'de kalp nakli için Almanya'ya getirilen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek nakil yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren Dönmez, ambulans uçakla Türkiye'ye geri götürüldü.

Türkiye'den Almanya'da Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği'ne götürülen ancak beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek kalp nakli yapılmayan 2 yaşındaki Muhammet Eren, hastaneye ait ambulansla Frankfurt Havalimanı'na getirildi.

Burada Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici ve Frankfurt Konsolosu Özkan Durmaz da hazır bulundu. Ardından, Türkiye'den gelen Sağlık Bakanlığının ambulans uçağına alınan Muhammet bebek, akşam saatlerinde İstanbul Çapa Tıp Fakültesi'ne gönderildi.

Bebeğin babası Yavuz Dönmez'in de aynı uçakla İstanbul'a uçtuğu, anne Şennur Dönmez'in ise bu gece tarifeli uçakla İstanbul'a gideceği öğrenildi. Bebeğin sağlık durumundan dolayı oldukça bitkin olduğu gözlenen aile, beyin ölümünün gerçekleşmesi durumunda bebeğin organlarını bağışlayacağını açıkladı.

Konuya ilişkin AA muhabirine açıklamada bulunan Konsolos Durmaz, durumdan dolayı çok üzgün olduklarını belirterek, "Henüz umudumuzu kesmiş değiliz. Muhammet Eren'in beyin ölümü gerçekleşmedi. İnşallah bir mucize olur ancak o acı sona da gerek aile gerek bizler uzun zamandır hazırdık" dedi.

Muhammed bebeğin durumunun "tıpta etik" tartışmalarını tekrar güdeme getirebileceğini vurgulayan Durmaz, "Muhammed Eren iki yaşında ancak o büyük bir tarih yazdı. İleride onun bu yaşadığı süreç zannediyorum tıpta büyük bir etik tartışması başlatacak ve onun durumunda olan diğer çocuklarının tartışma yolunu aydınlatacaktır" şeklinde konuştu.

Öte yandan, Muhammet bebeği hastaneden ayrılırken uğurlamaya gelen birçok vatandaşın duygulandığı ve göz yaşlarını tutamadığı görüldü.

Türkiye'de yardımseverlerden 400 bin avro toplanarak Muhammet Eren Almanya'ya getirilmiş ve kalp nakli için Giessen Üniversitesi Çocuk Kliniği'ne yatırılmıştı. Beyninde hasar oluştuğu öne sürülerek kalp nakli yapılmayan Muhammet Eren'in ailesi, karar nedeniyle hastaneye dava açmıştı. - Hessen

Kaynak: AA / Güncel

Giessen Üniversitesi Muhammet Eren Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title