Haberler

AGD'den "Demba Ba"lı "Noel Baba" Protestosu

Güncelleme:

Anadolu Gençlik Derneği üyelerinin Beyazıt Meydanı'nda yaptığı eyleme "Harama Sürükler Noel Baba, Namaza Götürür Demba Ba" pankartı damga vurdu.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi yaklaşık 100 öğrenci, Beyazıt Meydanı'nda toplanıp yılbaşı kutlamalarını protesto etti.

TEKBİR GETİRİP SLOGAN ATTILAR

Yılbaşı kutlamaları sırasında uyuşturucu, kumar ve alkol gibi kötü alışkanlıklarda artış olduğunu öne süren eylemciler, Müslümanların yılbaşı kutlaması yapmaması gerektiğini belirttiler. "Sözümüz Müslüman'a: Harama Sürükler Noel Baba, Namaza Götürür Demba Ba" yazılı pankart dikkat çekerken, grup sık sık tekbir getirip slogan attı.

"MÜSLÜMANIN KUTLAMASINA KARŞIYIZ"

Kur'an-ı Kerim okunduğu eylemde topluluk adına basın açıklamasını yapan Anadolu Gençlik Derneği Beyazıt Yerleşkesi Başkanı Ömer Sirkeci, 'Müslüman olduğu halde Noel'i kutlayanlara sesleniyoruz. Ey Mümin kardeşimiz, Noel Hristiyan aleminin bayramıdır. Bizim için hiçbir kutsallık ifade etmez. Hristiyanların bayramını bile bile kutlamak imanı tehlikeye atan bir unsurdur. Bu cehaletten bir an önce kurtulmak gerekir. Biz Hristiyanın kutsalına değil, Müslümanın kutlamasına karşıyız" dedi.

"DİNİMİZDE YERİ YOKTUR"

Ömer Sirkeci, İslam'da yeni yılın Muharrem ayının 1. günü başladığını belirterek, "Dinimizde Noel ve Yılbaşı kutlamalarının hiçbir yeri bulunmamaktadır. Bu yılbaşının biz Müslümanlar için resmi ve milletler arası bir takvimin başlagıcı olmasından başka hiçbir değeri yoktur" şeklinde konuştu.

"İslam ümmeti kabul etmez zilleti", "Müslüman uyuma inancına sahip çık" sloganlarının atıldığı eylemin ardından, grup üyeleri tekbirlerle Fen-Edebiyat Fakültesine yürüdü. Edebiyat Fakültesi'nde de basın açıklaması yapan grup olaysız bir şekilde dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anadolu Gençlik Derneği Beyazıt Meydanı Demba Ba Yılbaşı Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

ESKİ AKPLİ:

mademki imanli birisiniz akp iktıdarı haram yeken yolsuzluk yaparken neden onlara yapmayın gunahtır 75mılyon insanın hakkı var desenıze

30
30
yanıtYanıtla
ln:

Herkes istedigini yapsin. . . Turkiye ozgur bir ulke degil mi? Yabancilarin kulturunden o kadar rahatsiz oluyorsaniz. . . o zaman telefon kullanmayın, internet kullanmayın, araba kullanmayın. . .

26
31
yanıtYanıtla
ALPEREN OCAKLARI:

ya allah bismillah allahu ekber

32
15
yanıtYanıtla
cem tuna:

Ayrıca Noel 24 ile 26 Aralık tarihleri arasında kutlanır. . Hristiyanlar Hz İsa''nın doğumunu kutlarlar. 31 Aralık akşamı ise Dünya''nın her ülkesinde yılbaşı kutlamaları yapılır. . Diyelim ki es kaza bizde Hz İsa''nın doğumunu kutladık ne gam? Onu da Peygamberimiz olarak görüyoruz zaten. . Burada sizin itiraz ettiğiniz nokta Hristiyan adetlerinin benimsenmesi kaygısı. . Ancak Noel ile Yılbaşı birbirinden farklıdır. . Yinede hiçbir kutlamada ve matemde aşırılığa gitmemek gerekir. . .

28
13
yanıtYanıtla
COŞKUN:

LÜZUMSUZ GEVEZELİK. . . .

15
22
yanıtYanıtla
mirzaMobil-ANDROID:

O zaman yeni yıla da girmeyin..Bin yıl öncesinin Arap zihniyetiyle yaşayın.. Ellerinde hristiyanların yaptığı telefonla, yahudinin kurduğu facete foto paylaşır.. Bu eyleme gittiğinizde bindiğin toplu taşıma aracı bile onların..Boş işler bunlar..

15
20
yanıtYanıtla
CabbarmobilWeb@haberler.com:

Kafalarinin icinde beyin yok ya o yüzden harama sürükleniyorlar sürüngenler. Beyni olanlar icin sorun yok.Duyurulur

12
22
yanıtYanıtla
Hristiyana lafımız yok, müslümana noluyo:

Biz yılbaşında hediye getiren ''noel babanın'' değil, Miraçtan NAMAZ getiren ''Hz. Muhammed''(sav)''in ümmetiyiz. . .

23
10
yanıtYanıtla
TARİHÇİ TAHİR:

SÜPER PROTESTO - NOELIN ISLAMLA ZERE KADAR ALAKASI YOKTUR - NOELI KUTLAYANLAR DA ZATEN SÖZDE MÜSLÜMANLARDIR

17
15
yanıtYanıtla
fffffffff:

kardeşim sen kutlama . kutlamak ısteyene nıye karışıyorsun bu ne ya. . sen çok muslumansan gıt hıcri yılbaşını kutla o zaman. .

10
20
yanıtYanıtla
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title