Haberler

Londra'da Filistin'e Destek Protestosu

Güncelleme:

İngiltere'nin başkenti Londra'da on binlerce kişi Filistin'e destek protestosu düzenledi. İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı yapılan gösteride, göstericiler ateşkes çağrısında bulundu ve Filistin bayrakları taşıdı.

- Londra'da on binlerce kişiden Filistin'e destek protestosu

LONDRA - İngiltere'nin başkenti Londra'da on binlerce kişi Filistin'e destek protestosu düzenledi.

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 64'üncü günde devam ederken, İngiltere'nin başkenti Londra'da on binlerce kişi Filistin'e destek protestosu düzenledi. Başkentteki Banka Kavşağı'nda bir araya göstericiler, Parlamento Meydanı'na yürüdü. Ateşkes çağrısında bulunan göstericiler, ellerinde Filistin bayrakları taşıdı. Göstericiler, yürüyüş sırasında "Özgür Filistin", "Ateşkes şimdi", "Kuşatmayı kaldırın", "Nehirden denize kadar Filistin özgür olacak" ve "İsrail bir terör devletidir" sloganları attı.

Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı gösteride, protestocuların İsrail Büyükelçiliğinin bulunduğu bölgeye girmeleri yasaklandı. Polis, protesto sırasında İsrail'i Nazi Almanya'sına benzeten bir pankart açtığı için bir göstericiyi gözaltına aldı. Gösteriye yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı tahmin ediliyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / 3.Sayfa

Filistin Londra İsrail Gazze İsrail Orta Doğu Uluslararası İlişkiler 3.Sayfa Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title