Haberler

Soruşturma kapsamında açığa alınan Yarbay intihar mektubu bırakarak yaşamına son verdi

Güncelleme:

Ankara'da görevli Yarbay Gökhan Ünyeli, hakkında yürütülen soruşturma sonucunda açığa alındıktan sonra intihar etti. Ünyeli, intiharından önce arkadaşlarına gönderdiği mektupta "Tam 12 yıl önce kim olduğu belirsiz bir kişi tarafından telefonuma yapılan cevapsız çağrı nedeniyle yaşadıklarım umarım kimsenin başına gelmez. FETÖ ve PKK başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne kasteden tüm terör örgütlerini lanetliyorum" ifadelerini kullandı.

Ankara'da Yarbay Gökhan Ünyeli, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınmasının ardından intihar mektubu bırakarak, yaşamına son verdi.

ÖNCEKİ GÜN ARKADAŞLARINA İNTİHAR MEKTUBU GÖNDERDİ

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na bağlı Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'nda görevli Yarbay Gökhan Ünyeli, hakkında yürütülen soruşturma kapsamında açığa alınmasının ardından, önceki gün arkadaşlarına intihar mektubu gönderdi. Ünyeli, aynı gün Çankaya ilçesinde evinin yakınındaki ormanda ölü bulundu. Beylik tabancasıyla yaşamına son verdiği belirlenen Ünyeli, Ankara Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından Çanakkale'de toprağa verildi.

Soruşturma kapsamında açığa alınan Yarbay intihar mektubu bırakarak yaşamına son verdi

"TELEFONUMA GELEN CEVAPSIZ ÇAĞRI NEDENİYLE YAŞADIKLARIM..."

Ünyeli, 'Değerli silah arkadaşlarım' başlığıyla yazdığı 2 sayfalık veda mektubunda, şu ifadeleri kullandı; "Tam 12 yıl önce kim olduğu belirsiz bir kişi tarafından telefonuma yapılan cevapsız çağrı nedeniyle yaşadıklarım umarım kimsenin başına gelmez. Tabii ki tüm toplumun adeta görmezden geldiği, 90 yaşında haksızca hapishanelerde ölüme terk edilen onca asker varken kendi durumumu acıklı hale getirmeyeceğim. Ancak tek amacı Türk Milletinin tarihine ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün güvenine layık olmaya çalışan, Anayasa'ya bağlılıktan ödün vermeyen ve askerlik mesleğinin gerektirdiği tüm vazifeleri yerine getiren biri olarak bana karşı yapılan haksızlıklar tahammül sınırını aşmıştır."

"TÜM TERÖR ÖRGÜTLERİNİ LANETLİYORUM"

Ünyeli, mektubunda genç subay ve astsubaylara; her hareketlerini kayıt altına almaları ve telefonlarına gelen cevapsız çağrılarla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunmaları tavsiyesinde bulunarak, "İnandığım ve bildiğim tek gerçek, Türk Milletinin ve kültürünün yüksek karakteridir. FETÖ ve PKK başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne kasteden tüm terör örgütlerini lanetliyorum. Hemşehriciliğin, tarikatçılığın ve hizipçiliğin olmadığı, sadece Türk vatandaşı olmanın aidiyet duygusu için yeterli olduğu bir ülke hayal ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / 3.Sayfa

Türkiye Cumhuriyeti Türkiye Ankara PKK 3.Sayfa Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (48)

Adem Sevindik:

Keşke sana bunu yapanlardan birkaç kişiyide gönderseydin

924
748
yanıtYanıtla
Ercan cıftcı:

CEVAPSIZ ÇAĞRIDAN BÖYLE BİRŞEY OLMAZ. BUNU HERKES BİLİR..

yanıt57
yanıt157
ÖKKEŞ DAĞDEVİREN:

Kendi canına kıymanın kime ne faydası var, yazık ettin hem ailene, hem kendine...

854
76
yanıtYanıtla
Alperen:

Mektubu okudum Emekli bir asker olarak şunu belirtiyim cevapsız aramayla bir asker açığa alınmaz eğer sabit hatlardan aradıysa ve hakkında da ihbar varsa soruşturmanın selameti açısından geçici olarak görevden uzaklaştırılır burda iktidara veryansın etmek için fırsat kollayanlar bilgileri olmayan konuda bile nasıl oluyorsa bir fikirleri hep oluyor oysa gerçekleri bilmeden konuşmak yanlızca cahil insanlara özgü bir davranıştır keşke bukadarını bilseler.

405
431
yanıtYanıtla
english teacher:

Sabit hattan aranmak, hakkinda ihbar olmak komedi gibi bahaneler. Diyelim ki emekli başçavus 'alperen koyun' yazdim cimere gonderdim. Bak bakalim pacayi nasil kurtaracaksin. Medem ki evrensel hukuktan bahsetmeyeceksin emekli askerim diye soylemekten imtina eder insan.

yanıt278
yanıt101
Alperen:

english teacher:Sanırım beni tam anlamadınızeğer üstte belirtiğim şeyler olduysa birde bunları destekleyen somut deliller varsa ancak o zaman açığa alırlar bu durumda en az altı ay fiziki ve haberleşme hatları üzerinden yapılan takiple olur şu konuda haklısınız darbe girişiminin ilk günlerinde çok suçsuz insan hapse girdi mağdur oldu işbu ihbarları araştırmadan yaptıkları için oldu ama şuan öyle bir kaos ortamı yok tabiki bende bu durumdan çok rahatsız oldum ve üzüldüm keşke sonucu bekleseydi.

yanıt154
yanıt62
Sabır Taşı:

yanlis biliyorsun bu sekilde fetö magduru bir cok insan var iyi arastir

yanıt126
yanıt46
english teacher:

Sizi cok iyi anladim. Siz mış gibi yaparak vicdanlarinizi rahatlatmaya calisan degirmen suyusunuz. Akşamdan sabaha döner her kesede binlerce suç icat edersiniz. Bahsettginiz şeyler olmadi, somut delil de yok o zaman kripto olursunuz. Velhasili bilmediginiz hukuku savunarak bilerek suc icat edenlerin vebaline ortak olmayin.

yanıt13
yanıt9
Gökmen Dalkilic:

Hayalindeki ülkeye kavuşmussun

85
573
yanıtYanıtla
ekaf paseh:

kısa zamanda sende

yanıt430
yanıt44
Tüm 48 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title