Haberler

Muslera tuttu İcardi attı

Osman Okan

Osman Okan

Gazeteci Yazar / Haberler.com
16.02.2024 12:31

Galatasaray UEFA Avrupa Ligi Play-Off ilk maçında evinde oynadığı karşılaşmada Sparta Prag'ı 90+1'de Mauro İcardi'nin attığı gol ile mağlup ederek gelecek hafta Çek Cumhuriyeti'nde oynanacak olan rövanş maçına kazanarak gitme sevinci yaşadı.

Galatasaray'ın daha rahat bir maç oynayacağını düşünenler Sparta Prag'ın bu kadar dirençli olacağını düşünmemiş olanlardır sanırım. Sparta Prag deplasmanda oynamasına rağmen Galatasaray'ın bütün planlarını bozdu diyebilirim. Özellikle orta sahada pas aralarına girerek, yüksek fizik güçlerini iyi kullanarak Galatasaray'ın orta saha hakimiyeti engelleyip atak yapmasının önüne geçtiler. Sparta Prag aynı zamanda kanatları çok iyi kapatarak Galatasaray'ın bütün atak varyasyonlarını durdurmayı başardı.

Buna karşı Okan Buruk ne yapacaktı?

Okan hoca baktı ki takımı normal oyununu oynayamıyor, rakip buna müsaade etmiyor, hemen hamle yaparak Mauro İcardi'yi orta sahaya çekerek, Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz'ı aralara ve kanatlara kaçırmayı düşündü. Bu planda Muslera'da oyuna dahil oldu ve topla daha fazla oynayarak rakibin arka tarafında boşluklar bulmayı düşündü. Okan hoca bu düşüncesinde bana göre haklı çıktı ve Kerem Demirbay 19. dakikada rakip yarı sahanın ilk metrelerinde Mauro İcardi'nin pasını alarak rakip ceza sahasına girmesive kalecinin kapadığı köşeden topu ağlarla buluşturup Galatasaray'ı 1-0 öne geçirmesi rakibin arkasında boş alan bulma planının bir parçasıydı.

Sparta Prag geri düşmesine rağmen oyun disiplininden hiç kopmadı ve aynı oyununu sürdürüp ikinci yarının ilk dakikalarında beraberliği yakaladı. Barış Alper Yılmaz'ın rakibine yaptığı faul sonrası kenardan kullanılan serbest vuruş sonrasında top savunmadan sekti,Preciado ceza alanı dışında sağ çaprazdan topun gelişine vurdu ve kalabalık arasından geçen top gol oldu.Sparta Prag bu golle 1-1'lik beraberliği yakaladı.

Kıran kırana geçen bir orta saha mücadelesi devam ederken Galatasaray'ın galibiyet için risk alarak Sparta Prag'ın üzerine gitmesi, ileride baskı yapmaya çalışması sonrasında Sparta Prag'ın savunmamızın arkasına attığı toplar Galatasaray kalesinde tehlike oluşturdu. Rakibin etkili gelmeye çalıştığı bir anda Mauro İcardi'nin rakip savunma çıkarken kaptığı topu Mertens'e vermesi, Mertens'in de 60. dakikada ceza alanı dışı sağ çaprazından attığı sert şut rakibine çarparak ağlarla buluşunca Galatasaray 2-1 öne geçti.

Bu golden hemen sonra 62. dakikada Sparta Prag'ın yine savunma arkasına araya attığı topa müdahale etmek isteyen Nelsson rakibini düşürünce son adam olarak değerlendirildi ve direkt kırmızı kart ile oyundan ihraç edildi. Galatasaray sahada bir kişi eksik kaldıktan sonra sağ kanattan gelişen Sparta Prag atağında Kuchta ile skor 2-2'ye geldi.

Karşılaşmanın 80. dakikasında Sparta Prag'lı Rynes, Barış Alper Yılmaz'a yaptığı faul sonrasında ikinci sarı karttan kırmızı kart ile oyun dışında kalınca sahadaki futbolcu sayısı dengelendi. Maçın 90. dakikasında Muslera rakibi Wiesner ile karşı karşıya kaldı, Wiesner'in vuruşunda top Muslera'nın yüzüne çarptı ve Galatasaray kalesi bir golden ve muhtemel bir yenilgiden kurtulurken, pozisyon Muslera için şanssızlık Galatasaray için ise büyük şanstı. Bu pozisyonun bir dakika sonrasında Barış Alper Yılmaz'ın sağ kanattan getirip verdiği pası kontrol eden Mauro İcardi ceza sahası dışından sakin bir vuruşla rakip savunmanın arasından topu Sparta Prag ağlarına gönderdi ve Galatasaray sahadan 3-2 galip ayrıldı.

Gelelim asıl meseleye, Avrupa'da şampiyonluk hedefleyen Galatasaray'ın sağ beki çakma Kaan Ayhan, sol beki çakma Berkan Kutlu ise yönetimin transferde hata yaptığı açıktır. Sağ bek Kaan Ayhan sakatlandı, yerine Abdülkerim girdi ve stopere geçti, stoper oynayan Sanchez sağ beke geçti. Sonra Nelsson kırmızı kart gördü yerine Sanchez yeniden stopere geçerken kanatta oynayan Barış Alper Yılmaz sağ beke geçti.

Mauro İcardi bir gol iki asist ile oynarken bir topu da direkten döndü. Mertens bir gol, Barış Alper Yılmaz da bir asist ile oynadı bu akşam. Golleri futbolcular atmış olabilir ama maçı kazandıran müthiş taraftarlar oldu ve gelecek hafta deplasmanda oynanacak olan ve çok zor geçmesi muhtemel maça turu geçmek açısından kazanarak gitmek önemliydi .

title