Haberler

Zaman Gazetesi'nin İsrail Yalanı!

Güncelleme:

Haberi bonzai çekip mi yaptınız mübarekler!

Paralel yapının borazanı olan Zaman gazetesi, bugün yine elinde patlayan bir habere imza attı. Türkiye'nin Gazze'yi vuran İsrail savaş uçaklarına jet yakıtı sattığını manşetten veren gazete haberini de Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK)'nın Petrol Piyasası Sektör Raporu'na dayandırdı. Habere göre Türkiye haziran ayında İsrail'e toplam bin 584 ton jet yakıtı sattı.

YALANCININ MUMU

Zaman gazetesinin bu haberi yaparken "unuttuğu" bir şey vardı. O da sivil havacılık anlaşması çerçevesinde İsrail ve Türkiye yolcu uçakları karşılıklı olarak yakıt ikmali yapabilmekteydi. Yani Türkiye'den İsrail uçaklarına verilen 1584 ton yakıt yolcu uçakları içindi. Ayrıca Türk yolcu uçakları da İsrail'den aynı şekilde yakıt alıyordu.

PETROL ZENGİNİ ÜLKELER DE JET YAKITI ALMIŞ!!!

Zaman gazetesinin yayınladığı o tabloya göre petrol zengini olan Birleşik Arap Emirliklerine ve Rusya'ya da jet yakıtı satıldı.

YALAN HABER

Gazetenin haberini dayandırdığı EPDK raporundaki yakıt miktarları sivil havacılık anlaşması gereği yolcu uçaklarının yaptığı yakıt ikmali rakamlarıdır.

EPDK'DAN AÇIKLAMA

Paralel yapının yayın organlarının "İsrail'e jet yakıtı satıldı" yalanına Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz'dan sert açıklama geldi.

"ALÇAKÇA BİR ALGI OPERASYONUDUR"

EPDK'nın raporunun çarpıtıldığını söyleyen Yılmaz, "Havacılık kuralları gereği sivil uçaklara özel dağıtım şirketlerinin yakıt ikmalini ihracat gibi göstermek alçakça bir algı operasyonudur" dedi. Türkiye'nin İsrail jetlerine yakıt satmadığının raporda not halinde yer almasına rağmen bunun görmezden gelindiğini vurgulayan Yılmaz, şöyle konuştu: "Haziran ayında yapıldığı söylenen bin 584 tonluk satış, özel şirketlerin havaalanlarındaki yakıt ikmalidir. Bu, herhangi bir kargo yüklemesi ya da fiilen İsrail'e giden bir akaryakıt değildir. Türkiye'nin İsrail'e yaptığı ihracat da sayılmaz. İsrail'den gelen yolcu uçakları Türkiye'deki havaalanlarına indiğinde yapılan yakıt ikmalini kasten ve kötü niyetli bir şekilde yansıtarak bizi yıpratmak istiyorlar."

EN AZINDAN İSRAİL'E DEVLETİN GİZLİ SIRLARINI SATMIYORUZ

Yılmaz, İsrail'in Ankara Büyükelçiliği'nin araçlarına Ankara'daki akaryakıt istasyonlarından da yakıt satıldığını hatırlatarak, "Şimdi büyükelçiliğin araçlarının aldığı akaryakıta da mı ihracat diyeceksiniz? Ya da bu araçlara istasyonlardan yakıt satmayacak mısınız? Biz en azından İsrail'e devletin gizli sırlarını satmıyoruz" dedi.

BAKAN YILDIZ DA YALANLAMIŞTI

Aynı yalanı temmuz ayında da gündeme getiren paralel medyaya Taner Yıldız cevap vermişti.

Bakan Yıldız, "Külliyen yalan olan bir haberden bahsediyoruz. Eğer İsrail üzerinden bir politika geliştirmek istiyorsanız bunu yalan üzerine kurmanız gerekmiyor. Bunu geçekler üzerinden de yapabilirsiniz. Biz Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak herhangi bir petrol ve herhangi bir jet yakıtı satışını İsrail'e gerçekleştirmiş değiliz. Transit satışlar var, Türkiye'den başka firmaların, ülkelerin yaptığı. BTC'den yüklenen petrolün gittiği onlarca ülke var. Bunu BP satmış olabilir, herhangi bir firma satmış olabilir. Türkiye Cumhuriyeti hükümeti olarak sayın Başbakanımıza atfen söylenen jet yakıtları satışının gerçekleşmediğini bir kez daha açık bir dille söylüyorum. Son ve nihai olarak söylüyorum Türkiye Cumhuriyeti hükümetimiz jet yakıtlarıyla alakalı İsrail'e herhangi bir satış gerçekleştirmemiştir."demişti.

BAKAN ZEYBEKÇİ: İSRAİL'E 1 LİTRE BİLE SATMADIK

Zeybekci, uluslararası havacılık kuralları gereği Türkiye'ye inen İsrail uçaklarına 130 ton jet yakıtı verildiğini açıkladı. Zeybekci, verilen yakıtın şirketlere kesilen faturalarda görüldüğüne dikkat çekerek, "Bir başka deyişle direk İsrail'e satılan 1 litre bile jet yakıtı yok" demişti.


Kaynak: UlkeHaber.com / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title