Haberler

Dünyaya tersinden bakıyor

Güncelleme:

Brezilyalı genç adam görenleri hayrete düşürecek bir özelliğe sahip

37 yaşındaki Brezilyalı Claudio Vieira de Oliveira, doğuştan gelen rahatsızlığı sebebiyle boynu kendiliğinden arkaya bükülüyor, bacaklarının şekli bozulmuş, ellerini ve kollarını büyük oranda kullanamıyor.

Bütün bu olumsuzluklara rağmen gayret göstererek üniversiteyi bitirip muhasebeci olmuş.

Ailesi tarafından, yaşama umudu olmaz korkusuyla yeni doğmuş bir çocuk gibi bakılmasına doktorlar karşı çıkıyor. Claudio da "Çocukluğumdan beri kendimi meşgul etmeyi ve çalışmayı sevdim. Tamamen başka insanlara bağımlı olmayı sevmiyorum. Biraz muhasebecilik, araştırma yapıyorum müşterilerim için, insanlara danışmanlık hizmeti veriyorum."

"Televizyonu açmayı öğrendim, cep telefonuma kendim cevap veriyorum, radyoyu, bilgisayarımı açıyorum, interneti kullanıyorum. Bunları tamamen kendi başıma yapıyorum ve bundan da mutluluk duyuyorum." Claudio, Feira de Santana devlet üniversitesini kendi imkanları ile bitirip muhasebeci olarak mezun olduğu için kendini başarılı olarak tanımlıyor.

Claudio doğduğunda doktorları annesine çok fazla umut bağlamamasını belki de hayata tutunamayacağını söylemiş. Maria Jose;" Oğlum doğduğunda zar zor nefes aldığı için insanlar bebeğin öleceğini söylemeye başladı. Hatta bazıları besleme zaten ölüyor bile dediler. Oysa şimdi sadece mutluluk var, Claudio da diğer normal insanlar gibi bir aile atmosferinde büyüdü. Onu tedavi ettirmeyi düşünmedik, herşeyi diğer normal insanların yaptığı gibi yapmasını istedik. Bu sebepten kendine özgüveni yüksek, sokaklarda gezmekten utanmıyor, şarkı söylüyor ve dans ediyor." diyerek oğlunu anlatıyor.

Claudio'nun doktorları hastalığına yıllar sonra "Doğuştan kas gelişimi tembelliği" tanısı koydular.

Haberler.com/Adil Yıldız

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title