Haberler

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Nevruz Kutlamaları Gerçekleştirildi

Güncelleme:

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde gerçekleştirilen Nevruz kutlamalarında, öğrenciler ve protokol üyeleri bir araya geldi. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer'in konuşmasının ardından halk oyunu gösterileri ve ateş yakma töreni düzenlendi.

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi'nde Nevruz kutlamaları gerçekleştirildi.

Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda başlayan kutlamalarda saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, "Türk milletinin hem ata hem de ana yurdunda baharın müjdecisi, umudun ve neşenin coşkuyla hissedildiği, kardeşliğin, hoşgörünün milli birlik ve beraberliğin timsali olan 21 Mart Nevruz'a erişmemizin hasebiyle bu kutlu günde bir arada olmanın sevinci ve mutluluğu içerisindeyiz. Nevruz olarak idrak ettiğimiz bu kutlu gün, hafızalara sadece bir mevsim döngüsü olarak kazınmamalıdır. Nevruz, baharın döngüsü ile birlikte kardeşliğin, dostluğun, bolluğun ve bereketin milli bir bütünlük içinde kaynaşmanın da yegane timsalidir. Güzel günlerin habercisi yeni gün olarak da bilinen nevruz; asırlar boyunca Türk İslam Coğrafyası'nda barışa, kardeşliğe ve birlik olmaya çağrı yapmıştır. Bu çağrı ile de nevruz; bereketin, umudun, huzurun ve mutluluğun başlangıcı olarak kabul edilmiş ve ilk günkü gibi aynı duygularla bugüne kadar süregelmiştir. Tabiatın canlandığı, rahmet pınarlarının çağladığı, toprağın uyanıp bereketlenerek dostluğun ve muhabbetin sıcaklığını hissettiğimiz bu vakitte dayanışma ve yardımlaşma ile kenetlenirken saygı, sevgi ve nezaket ile de birliğimiz ve kardeşliğimiz daha da güçlenmektedir" ifadelerine yer verdi.

Üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencilerinin ülke bayrakları ile geçişinin ardından halk oyunu gösterileri sergilendi. Özölçer, programda demir dövdü. Rektör Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel, Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun, nevruz ateşini yaktı.

Ateşin etrafında halay çektikten sonra protokol üyeleri ve öğrenciler ateşin üzerinden atladı. - ZONGULDAK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Bülent Ecevit Üniversitesi Zonguldak Rektör Eğitim Yerel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title