Haberler

Uçan Balıkların Muhteşem Göçü Devam Ediyor

Dünyada sadece Van Gölü’nde yaşayan inci kefalinin, her yıl olduğu gibi bu yıl da tatlı su ağızlarına doğru başlattığı göç, izleyenlere görsel şöleni devam ediyor.

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin, her yıl olduğu gibi bu yıl da tatlı su ağızlarına doğru başlattığı göç, izleyenlere görsel şöleni devam ediyor.

Dünyada sadece Van Gölü'nde yaşayan ve her yıl üremek için mayıs ile temmuz ayları arasında tatlı su ağızlarına göç eden inci kefalinin (Van balığı) yolculuğu devam ediyor. Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayan tek balık türü olan inci kefalinin, her yıl olduğu gibi bu yıl da tatlı su ağızlarına doğru başlattığı göç izleyenlere görsel şölen sunuyor. Suyun akışının tersine doğru yüzdüğü ve önüne çıkan engeli uçarak aştığı için 'uçan balık' olarak da adlandırılan inci kefali, üremek için başlattığı kutsal yolculuğunu Van Gölü'ne akan tüm tatlı sularda gerçekleştiriyor. Göçün en güzel şekilde izlendiği tatlı sulardan biri olan Erciş ilçesine 10 kilometre uzaklıktaki Deliçay mevkisinde, önceki yıllarda Van Valiliği ile Erciş Kaymakamlığı ve Erciş Belediyesi tarafından seyir terasları oluşturulmuştu. Vatandaşlar buraya gelerek hem pikniklerini yapıyorlar hemde balıkların o muhteşem göçünü izliyorlar.

"AVLANMA YASAĞINI SADECE MARTILAR BOZUYOR"

Yumurtlamak için Van-Erciş Karayolu'nun 10. kilometresindeki Deliçay Deresi'nin Van Gölü'ne açılan ağzına akın eden binlerce inci kefalı balığı, insanlar yerine bu kez martılara yem oluyor. Her yıl ilkbahar aylarında, yumurtaların bırakmak için göle akan tatlı su yataklarına akın eden inci kefali balığı için, yetkililer tarafından 15 Nisan-30 Haziran tarihleri arasında avlanma yasağı uygulanıyor. Bu arada, balıkların geçişini görmeye gelen vatandaşlar ise zıplayan inci kefalleri sadece izlemekle yetiniyor. - VAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Van Gölü Deliçay Erciş Yerel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500

Yorumlar (8)

Sncknr.:

hadi bende bir bilgi vereyim. güven ayakkabı denen firmanın sahibi istanbulda konyada antepte izmirde dolandırmadığı esnaf bırakmamış. bunların yüzünden bizler peşin bile olsa bir çok esnaftan mal alamıyoruz. yazıklar olsun milletin haram parasıyla işyeri açıyorlar. zaten tiplerine baktığınızda anlıyor insan. bunlar nasıl insan Allah bunları kahretsin ercişin adını kirlettikleri için. haramın sonu yok şüphesiz er yada geç insandan çıkar.

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı yazın:

kan gölü içinde dans. yani tango. ne zevk varmış yerel yönetimde

0
0
yanıtYanıtla
Hayri:

kardeşim bunların akıl hocaları var.

yanıt0
yanıt0
uzm çvş.:

ulan memleket kan gölüne dönmüş. kaymakam da festival yapmaya hazırlanıyor. biraz ölen askerlere saygınız olsun be.

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı yazın:

gelişmiş bir ülkede olsa kaymakamı derhal görevden uzaklaştırırlar

0
0
yanıtYanıtla
ÖZ ERCİŞLİ:

sami ve barış işin içinde barış sunumu yapcak 10 bin tl cukka cebe samide ercişin kaderiyle oynayan cambazın biri. murat zaten zaten ne olduğu belli demeye gerek bile yok. bunlar için askerin çokta önemi yoktur. çünkü.

0
0
yanıtYanıtla
mehmet:

EE zaten bu ayakkabıcının bilgisini herkes biliyor bu çokta yeni bir bilgi sayılmaz kardeşim

0
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazınn:

vay vay vay müslüman kardeşim nereleri çarpıyormuş. duymuştum ama istanbul ve konya demek antep izmirde varmış işin içinde. vurguncu kardeşim aynen devam.

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title