Haberler

Tek Kişilik Oyunlar Festivali, Başkente Renk Katıyor

Çankaya Belediyesi Tek Kişilik Oyunlar Festivali Ali Poyrazoğlu ile "Perde" dedi.

Çankaya Belediyesi Tek Kişilik Oyunlar Festivali Ali Poyrazoğlu ile "Perde" dedi.

Ankaralıların yoğun ilgi gösterdiği oyunda salonun dolu olması nedeniyle çok sayıda tiyatrosever gösteriyi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nin fuayesine yerleştirilen dev ekrandan izledi.

Fransız besteci Georges Bizet'nin opera eseri Carmen'in ortaya çıkışı, sahnelenişi ve ün kazanması süreci üzerine oturttuğu gösterisinde Ali Poyrazoğlu, insanın özgürlüğü ve yaratıcı dehası üzerine önemli mesajlar verdi. Poyrazoğlu, seyircileri bol bol güldürmekle kalmadı;

çok önemli tarihsel bilgileri izleyiciyle paylaştı ve salonu dolduranlara sık sık kendilerini ve toplumu sorgulama çağrısı yaptı.

Gösterisini Aziz Nesin, Bülent Ersoy, Sezen Aksu, Müjdat Gezen gibi sanat dünyasının önemli simalarıyla ilgili anılarıyla zenginleştiren Poyrazoğlu'nun "Artık her şey gelişti. Paranın sahtesini bile bir ışığa tutarak anlayabiliyoruz. Bir tek paranın içinden geçen Atatürk siluetinin sahtesini yapamıyorlar. Para için geçerli olan insan için de geçerli. Bir insanı kaldırıp ışığa tutun, içinde Atatürk görünmüyorsa; sahtedir, işe yaramaz, çöpe atın.." sözleri salondan büyük alkış aldı.

Ali Poyrazoğlu'nun "Asi Kuş" oyunuyla başlayan festival kapsamında, Ferda Kaynar "3. Sayfadan Kadın Haberleri", Ayşegül Şamlıoğlu "Evaristo", Melih Yetkin "Hayyam", Zafer Diper "Yargı",

Günay Karacaoğlu "Basit Bir Ev Kazası", Zeliha Berksoy ise "Jokond ile Si-Ya-U" oyunlarıyla sahne alacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Çankaya Belediyesi Ali Poyrazoğlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title