Haberler

Şiran'da Kutlu Doğum Etkinliği

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde İlçe Müftülüğü tarafından Kutlu Doğum Haftası nedeniyle program düzenlendi.

Şiran Belediyesi Düğün Salonunda gerçekleştirilen programda kutlu doğum haftası nedeni ile Kuran-ı Kerim okunup, vatandaşlara gül dağıtıldı.

Programa Şiran Belediye Başkanı Yavuz Altıparmak, Yeşilbük Belediye Başkanı Efendi Şahin, İlçe müftüsü Mevlüt Şahin, Kelkit ilçe müftüsü Abdullah Kır, Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Şahin, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, Şiran'da görev yapan imamlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başlayan programda Peygamber Efendimizi konu alan çeşitli sinevizyon gösterileri gösterilerek, ilçede görev yapan imamlar tarafından ilahiler okundu.

Programda konuşan İlçe Müftüsü Mevlüt Şahin, insanlık onuru ve mükerrem kavramlarına değindi. Şahin, "İnsan bedeniyle mükerrem ve onurludur. İnsanın beden ve suret itibariyle mükerrem ve en güzel bir biçimde yaratılması, organlarına mütenasip bir suret verilerek onurlandırılmasıdır" diyerek mükerrem ve onurlu olmayı hadis ve ayetler ışığında açıkladı.

Programa konuşmacı olarak katılan Gümüşhane Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Davut Şahin ise yaptığı konuşmada onur kavramına değinerek bir insanın onurunu kaybetmemesi gerektiğini, eğer onurunu kaybederse şerefinden olacağını, onurun İslam dininin özü olduğunu dile getirdi. Şahin, konuşmasında peygamber efendimizin hayatından bolca örnekler vererek düşmanlarının bile efendimize onuru sayesinde gıpta

ettiğine değindi.

Program kutlu doğum haftası nedeni ile ilçedeki ortaokullar arasında yapılan "Peygamber Efendimizin Hayatı" konulu bilgi yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ile son buldu. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Davut Şahin Şiran Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title