Haberler

Ödemiş ADD, Tüm Şehitleri Andı

Güncelleme:

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi, tüm şehitleri Mescitli köyünde düzenlediği organizasyon ile andı.

Atatürkçü Düşünce Derneği Ödemiş Şubesi, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 98. yıldönümü öncesi tüm şehitleri Mescitli köyünde düzenlediği organizasyon ile andı. Geçen yıl da Bıçakçı köyünde bir anma töreni düzenleyen ADD Ödemiş Şubesi Mescitli'de şehit aileleri ile gazileri buluşturdu. Törende Belediye Başkanı Bekir Keskin'in, "Çanakkale'de cepheye koşan askerlerimiz ve onları komuta edenler, hiçbir zaman masaya oturmayı düşünmedi. 250 bin canımız gitti ama masaya oturmadık. Şimdi 5-10 bin eşkıya ile masaya oturuyoruz, bu çok yanlış. Ülkemizin anahtarını PKK'ya teslim etmeyelim" sözleri büyük alkış aldı.

Mescitli köy meydanında düzenlenen törene Ödemişli şehit aileleri, Kaymakamı Abdullah Dölek, Belediye Başkanı Bekir Keskin, Konaklı Belediye Başkanı Mustafa Kantar, CHP İlçe Başkanı Mehmet Eriş, ADD Şube Başkanı Hikmet Güriş, Muharip Gaziler Derneği Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, köy muhtarı Cemal Kaplankara, belediye meclis üyeleri, gaziler ve köy halkı katıldı.

Şehit İsmail Yağcıoğlu'nun annesi Nafize Yağcıoğlu, babası İsmet Yağcıoğlu, şehit Yücel Ali Öner'in annesi Nuray Öner, şehit Kamil Alkan'ın annesi Vesile Alkan, babası Mehmet Alkan tören alanında alkışlarla karşılandılar.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende konuşma yapan ADD Ödemiş Şube Başkanı Hikmet Güriş ve Muharip Gaziler Derneği Ödemiş Şube Başkanı Selahattin Aktaşoğlu, Çanakkale Zaferi'nin maddiyata karşı maneviyatın zaferi olduğunu belirttiler.

Daha sonra şehit Yücel Ali Öner'in annesi Nuray Öner, oğlu için yazdığı şiiri okudu. Bu şiir tören alanında duygu dolu anlar yaşanmasına neden oldu.

Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, Çanakkale Zaferi'nin tarihin seyrini değiştiren bir zafer olduğunu belirtti. Keskin, şöyle konuştu: "Çanakkale'de liselerin sınıfları, üniversitelerin bölümleri şehit oldu. Öğrenciler seve seve cepheye koştu. 250 bin canımız gitti. Çanakkale'dekiler buna karşın hiçbir zaman masaya oturmayı düşünmedi. Şimdi 5-10 bin eşkıyaya karşı masaya oturuyoruz. Bu çok yanlış. Ülkemizin anahtarını PKK'ya masalarda teslim etmeyelim. Biz ülkemizin bütünlüğü için Çanakkale'de olduğu gibi yine seve seve savaşırız, yeter ki teslim olmayalım" diye konuştu. Keskin'in sözleri tören alanından yoğun alkış aldı.

Şehit ve gazileri saygı ve minnetle andıklarını kaydeden Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek de, Çanakkale Savaşları'nın bir destan olduğunu ifade ederek, "Tarih ders almak için, gelecek adına daha azimle çalışmak için var. Biz de tarihimizden ders almalıyız. Aynı hatalara düşmemek adına ders almalıyız. Japonya'da nasıl Japon çocukları atom bombası atılan Hiroşima'ya götürülüp orada yaşananlar anlatılıyorsa biz de çocuklarımızı Çanakkale'ye götürmeliyiz. Orada yaşananları çocuklarımızın bizzat görmesini, hissetmesini, bunları bilerek geleceğe hazırlanmalarını sağlamalıyız" dedi.

Dölek'in konuşmasının ardından tören sunucusu Mustafa Abacı, Konaklılı şehit Kamil Alkan'ın annesi Vesile Alkan'ın kaleme aldığı şiiri okudu. Daha sonra Mescitli İlköğretim Okulu öğrencileri şiirlerle şehitleri andı. Köy halkına çeşitli ikramların da yapıldığı organizasyon alkışlarla son buldu. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Alkan Bekir Keskin Ödemiş Yerel Haberler

title