Haberler

Niksar'da Yaban Hayat Unutulmadı

Tokat’ın Niksar ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrasında olumsuz hava şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi altında bulunan ve doğal ortamda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatının vazgeçilmezi olan kuşlara Belediye tarafından yem bırakıldı.

Tokat'ın Niksar ilçesinde etkili olan kar yağışı sonrasında olumsuz hava şartları nedeniyle aç kalma tehlikesi altında bulunan ve doğal ortamda yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayatının vazgeçilmezi olan kuşlara Belediye tarafından yem bırakıldı.

Niksar'da son yılların en etkili kış ayı yaşanıyor. Kar kalınlığının 30 santimetreyi bulduğu ilçede hayatı olumsuz etkileyen yağış sonrası, doğada yiyecek bulmada sıkıntısı yaşayan hayvanlar için belediye ekipleri çalışma başlattı. Çalışmalar kapsamında Belediye Başkanı Duran Yadigar'ın da iştirakiyle belediye çalışanları doğaya yem bıraktı.

Başkan Yadigar konu ile ilgili olarak, "Hayvanlar doğamızın önemli bir parçası onlara gereken hassasiyeti göstermeliyiz. Sadece belediye olarak değil, bu konuna tüm halkımızın duyarlı olmasını tavsiye ediyorum. Evlerimizin, balkonlarımızın önüne ekmek kırıntıları yem vb. yiyecekleri bırakarak onlara yardımcı olabiliriz. Duyarlı olan vatandaşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Ayvaz Kent Ormanı'nın çeşitli bölgelerine karlı olan zemin temizlenerek kuşların yemleri bulabilecekleri şekilde yemleme işlemi yapıldı. 250 kg yem Niksar'ın çeşitli bölgelerine bırakıldı. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title