Haberler

Niksar Belediyesi'nden Geri Dönüşüme Destek

Tokat’ın Niksar ilçesinde belediye, ilçe merkezinde yürütülmekte olan geri dönüştürme kampanyasına destek amacıyla ilçede 80 farklı noktaya geri dönüşüm kutuları koydu.

Tokat'ın Niksar ilçesinde belediye, ilçe merkezinde yürütülmekte olan geri dönüştürme kampanyasına destek amacıyla ilçede 80 farklı noktaya geri dönüşüm kutuları koydu.

Özellikle toplu konutlaşmanın yaşandığı konutların girişine konulan kutularda bayat ekmek, kağıt, pil ve plastik gibi geri dönüşümü olan maddeleri toplayarak çevre temizliğine katkı sağlanması amaçlanıyor.

Niksar Belediyesi'nin başlatmış olduğu geri kazanım projesi kapsamında ilçede 80 farklı noktaya konulan "Atık ekmek ve pet şişe kutuları"na vatandaşlarda destek veriyor.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Niksar Belediye Başkanı Duran Yadigar, Niksar'da geri dönüşüm çerçevesinde başlatılan projeyle atık bayat ekmek, pet şişe ve atık pillerin geri dönüşüm kutularıyla toplandığını belirterek, "Toplu konutlaşmanın yaşandığı şehrimizin toplu konut alanlarında 80 noktada bu projeyi uyguluyoruz. Atık piller kimyasal atık bir çalışma ile belli bir noktada toplayarak geri dönüşümünü sağlayacak. Yine pet şişelerin ve pet şişe kapaklarının geri dönüşümüyle bunlar belli bir noktada Niksar Ayvaz Su Fabrikası'ndaki bir depoda toplanarak plastik sanayide geri dönüşümü sağlanacak. Özellikle toplanan bayat ekmekler ise sokak hayvanlarına ulaştırılacak şekilde bir çalışma yapılıyor. Başlattığımız bu proje halkımız tarafından ilgiyle ve sahiplenilerek sürdürülmekte ben bu projeye destek veren tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title