Haberler

Köse'de İçme Suyu Çalışmaları

Köse Belediye Başkanı Aygün: "Köse Barajı'ndan alınacak suyun arıtılarak içme suyu olarak kullanılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi"

Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün, Köse Barajı'ndan alınacak suyun arıtılarak içme suyu olarak kullanılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindiğini bildirdi.

Aygün, yaptığı yazılı açıklamada, projenin ihale edileceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Kelkit Belediye Başkanı Muammer Duran ile konu üzerinde mutabakata vararak yaptığımız talep sonrası çalışmalar başlatılmış olup, değerli Milletvekillerimiz Kemalettin Aydın ve Feramuz Üstün'ün sürekli takipleri sonucu çok şükür bütün işlemler tamamlandı ve projemiz ihaleye sevk edildi. Köse Barajı'ndan alınacak suyun arıtılarak içme suyu olarak kullanılması için başlatılan çalışmalarda sona gelindi. Önümüzdeki günlerde yapılacak ihalenin ardından başlayacak yapım işinin de bitmesi ile Köse ve Kelkit ilçesi ile Kaş beldesinin su sorunu çözülecek. İleri ki zamanlarda Kelkit ilçesine bağlı 9 köyün içme suyu sorunu da çözülecektir."

Tamamen orman sularıyla dolan barajdan arıtılarak alınacak suyun bölgenin en temiz suyu olacağını vurgulayan Aygün, şöyle devam etti:

"Barajdan suyun tahsisini sağlayan Orman ve Su İşleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu'na, başından itibaren projeyi takip eden değerli Milletvekillerimize, İLBANK AŞ yetkililerine teşekkür ediyorum. Projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Kemalettin Aydın Muammer Duran Şerif Aygün Kelkit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title