Haberler

Fikret Otyam Sanat Evi Maltepe'de Açıldı

Maltepe’de Fikret Otyam Sanat Evi’nin açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Kent kültürünü yaygınlaştırmanın, kentte yaşamanın tadına varmanın yolu sanata değer vermektir” dedi.

Maltepe'de Fikret Otyam Sanat Evi'nin açılışına katılan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Kent kültürünü yaygınlaştırmanın, kentte yaşamanın tadına varmanın yolu sanata değer vermektir" dedi.

Maltepe Küçükyalı Mahallesi Bağdat Caddesi'nde hizmete açılan Fikret Otyam Sanat Evi'nin açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Fikret Otyam'ın ailesi ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"Kentte yaşamanın tadına varmanın yolu sanata değer vermektir"

Gazeteci ve yazar Fikret Otyam'ın eserlerinin sergileneceği sanat evinin açılışında konuşma yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Belediye başkanımız üzerine düşen görevi yerine getirmiş durumda. Kent kültürünü yaygınlaştırmanın, kentte yaşamanın tadına varmanın yolu sanata değer vermektir. Kent estetiği dediğimiz bir kavram çıktı. Bulunduğumuz kentte caddeler, sokaklar, ağaçlar, çiçekler bunlarla bezendiği zaman aslında bir kent yaşanabilir konuma gelmiş oluyor. Bu kenti aynı zamanda sanatla süslemek gerekiyor" dedi.

"Röportaj sevgisini bana aşılayan Fikret Otyam oldu"

Fikret Otyam ile ortaokul yıllarında tanıştığını belirten Kılıçdaroğlu, "Röportajları vardı. Ben ortaokul öğrencisi iken Cumhuriyet gazetesinde Fikret Otyam okurdum. Röportaj sevgisini bana aşılayan Fikret Otyam oldu. Ayrıca kamerasıyla çektiği fotoğraflar Güneydoğu dramını yansıtmasından bize Güneydoğu'yu daha yakından tanımamıza imkan verdi. Hoşgörünün, insan sevgisi olan yüreğinde, insan sevgisi taşıyan hiç kimseye kötülük yapmayı düşünmeyen, dostla her zaman dost olan yüreği büyük bir insandı Fikret Otyam" şeklinde konuştu.

"Maltepe'de yaşıyor olması Maltepe'ye ayrı bir güzellik katacaktır"

"Bugün burada olmasını çok arzu ederdim" diyen Kılıçdaroğlu, "Ama aramızdan ayrıldı. Onu sonsuzluğa uğurladık. Bu merkezde o artık yaşayacaktır. Fikret Otyam. Sadece bizim değil, sadece Türkiye'nin değil dünyanın önemli yazarlarından birisidir. Onun Maltepe'de yaşıyor olması Maltepe'ye ayrı bir güzellik katacaktır" ifadelerini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kemal Kılıçdaroğlu Fikret Otyam Maltepe Bağdat Yerel Haberler

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

Bakmadan Geçme

İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli?
Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

Çakma Atatürk, 19 Mayıs'ı da boş geçmedi! Zeybek oynadığı görüntüleri paylaştı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title