Haberler

Enez Limanı Yelkenli Yatlarla Renklendi

Edirne Valisi Hasan Duruer, Enez Limanı'nın yat turizmine uygun olduğunu ve bir an önce Enez'e gümrük açılması durumunda Enez Limanı'nın yat sahipleri tarafından vazgeçilmez bir yer haline geleceğini ifade etti.

Edirne Valisi Hasan Duruer, Enez Limanı'nın yat turizmine uygun olduğunu ve bir an önce Enez'e gümrük açılması durumunda Enez Limanı'nın yat sahipleri tarafından vazgeçilmez bir yer haline geleceğini ifade etti.

MAYRA'nın ( Marmara Yat Rallisi) son ayağı olan Gökçeada Etabı öncesi, Marmara Yat Kulübü üyesi 9 yelkenli yat, Enez Limanı'na gelerek, Enez'e renk kattı.

MAYRA ekibinden 9 yelkenli yat, geçtiğimiz Cumartesi günü saat 11.00 sıralarında Enez Limanı'nda durdu. Amatör Denizcilik Federasyonu Başkanı Teoman Arsay'ın da aralarında bulunduğu yarışçıları, burada Edirne Valisi Hasan Duruer, Enez Kaymakamı Fatih Baysal, Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, Enez Jandarma Komutanı, Ütğm. Hakdan Öztürk, İlçe Emniyet Müdürü Murat Açar, TCSG 308 Bot Komutanı S. G. Ütğm. Gökhan Sayar ile bazı kurum amirleri ve vatandaşlar ile çok sayıda gazeteci karşıladı.

VALİ DURUER: ENEZ YAT TURİZMİNDE ÖNEMLİ

Burada yatları gezerek yarışlar hakkında bilgi alan Hasan Duruer, daha sonra yaptığı açıklamada, Marmara Yat Kulübü tarafından düzenlenen Marmara Yat Ralli'sinin son ayağı öncesi, sporcuların Enez'e uğradıklarını belirterek, "Sporcular ilk defa Enez Limanı'na geldiklerini söylediler. Bu yapılan ziyareti genişletilmiş bir Marmara ziyareti olarak değerlendirdiler. Yat turizminde Enez'in önemini anlatmak açısından, bu etkinliğin büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Daha sonra da Edirne'ye gidecek bu arkadaşlarımız." dedi.

'GÜMRÜK AÇILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ'

Enez Limanı'nın güzel bir liman olduğunu vurgulayan Duruer, "Enez Limanı çok güzel bir limanımız. Keşke burada arkadaşlarımızın da dediği gibi gümrük olsa da Yunanistan'dan da birçok kişi buraya gelmiş olsa. Bunun için biz elimizden gelen çabayı vereceğiz. Enez bizim için çok önemli bir antik kent. Ama biz Enez'in ve Edirne'nin deniz yönünün kalkınması açısından yat kulübünün bu tür faaliyetinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve kendilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

ARSAY: ENEZ LİMANI YAT TURİZMİNE UYGUN

Daha sonra söz alan Amatör Denizcilik Federasyonu Başkanı Teoman Arsay ise, Enez Limanı'na ilkkez geldiklerini ancak yat turizmine uygun bir yer olduğunu belirterek, Enez Limanı'na açılabilecek bir gümrük ile yurt dışından çok sayıda kişinin buraya gelebileceğini söyledi.

Arsay, Marmara Yat Ralli'sinin Gökçetepe ayağı öncesi Enez Limanı'na gelerek, burayı duyurmak istediklerini belirterek, Edirne Valisi Duruer ve diğer amirlere teşekkür etti.

Hasan Duruer, daha sonra ise yatları gezerek, bilgiler aldı. Arsay tarafından daha sonra Duruer'e çeşitli hediyeler verilirken, yatların kamaraları da gezdirildi. Yat sporcuları, Enez'de tarihi gezide bulunduktan sonra Ralli'nin Gökçeada ayağıyla nedeniyle Gökçeada'ya hareket etti.

GAZETECİLER SAHİL GÜVENLİK BOTU İLE GEZDİRİLDİ

Yatlara yapılan ziyaretin ardından TCSG 308 Bot Komutanı S. G. Üsteğmen Gökhan Sayar, Edirne Valisi Hasan Duruer ile etkinliğe katılan gazetecileri, Enez Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait TCSG 308 botunu tanıtmak amacıyla bir deniz turu yaptırdı.

ENEZ BELEDİYE BAŞKANI DENİZE DÜŞME TEHLİKESİ YAŞADI

Tura, Vali Duruer, Enez Kaymakamı Fatih Baysal ile 8 gazeteci katıldı. Bu sırada bota binen ancak çok fazla kalabalık olduğu için daha önce gezdiklerini ifade ederek bottan inmeye çalışan Enez Belediye Başkanı Ahmet Çayır, gemiden limana indiği sırada konulan seyyar iskelenin kırılması nedeniyle denize düşme tehlikesi atlattı. Çayır, orada bulunan Sahil Güvenlik görevlilerince herhangi bir yara atlatmadan limana indi. Vali Duruer ile gazeteciler, daha sonra Enez açıklarında Sahil Güvenlik botu ile tur atarken, botun manevralarıyla ve teknik özellikleriyle ilgili bilgilendirildi. Botun yaptığı manevralar, gazeteciler tarafından beğeni topladı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hasan Duruer Marmara Enez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title