Haberler

DkMM Toplandı

Güncelleme:

Diyarbakır küçük Millet Meclisi (DkMM) Şubat ayı toplantısı yapıldı.

Diyarbakır Küçük Millet Meclisi Şubat ayı toplantısı yapıldı. Toplantıya Hak-Par Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sevgi Çelik Moray'ın yanı sıra Hak-Par'dan Yenişehir adayı Vasfi Karahan, Kayapınar adayı Ali Kızıl ve Bağlar adayı Vedat Dede, Hüda-Par'dan Kayapınar adayı Av. Şaban Dalgın ve Aynı partiden Bağlar adayı Vedat Turgut katıldı.

Sivil toplum örgütleri olarak, Çıra Der, AZADİ İnisiyatifi, DİYŞAD, ŞAH-DER, GÜNSİAD, Mahalli İdareler Derneği, Kibele kadın Kooperatifi, Zeytin dalı Platformu, Beritanlılar Kooperatifi, Dicle Fırat Diyalog Grubu, Evrensel barış ve Demokrasi derneği, İmam-Hatipler yardımlaşma ve dayanışma derneği, Demokrat Eğitimciler Sendikası(DES)'in yanı sıra kanaat önderleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Diyarbakır Milletvekillerinden Mine Lök beyaz bir mesaj göndererek toplantıya katılamamanın üzüntüsünü belirtip, toplantının hayırlara vesile olması dileğinde bulundu. BDP ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayları yoğun programlarını gerekçe göstererek toplantıya katılamadılar.

Toplantıda Belediyeden şu beklentiler öne sürüldü.
1-Uyuşturucu kullanımının yok edilmesi için proje üretmek.
2-Hırsız arsız insanlara tolerans göstermemek,
3-İşsizlik için çare aramak,
4-Kentin eğitim öğretimiyle ilgilenmek,
5-Kentin barış ve huzuruna katkı vermek,
6-En az üç ayda bir harcama cetvelini DkMM'ye vermek,
7- Altı ayda bir İl istişare ekibi ile değerlendirme yapmak,
8-Hiç kimsenin aç ve açıkta kalmasına fırsat vermemek,
9-Kentin trafik sorununa çare geliştirmek,
10-Kentin temizliğine dikkat etmek,
11-Siyasi/politik meselelerle günü geçiştirmemek,
12-Kentin tüm kesimlerine hizmet götürmek,
13-Sosyal Devlet anlayışı gereği yaşlılara, evlenen çiftlere ve düşkünlere el uzatmak…
14-Kentin ahlak, inanç ve kültürel değerlerini korumak, ve kollamak,
15-Kentin manevi değerlerini gün yüzüne çıkararak turizmini canlandırmak…vb.

Ayrıca DkMM'ye bir duyuru yapan meclis koordinatörü Eyüphan Kaya; 15 Şubat'ta 20 ilde eş zamanlı olarak bir basın açıklamalarını yapacaklarını belirterek, "5 yıldır STÖ ve Siyasiler arasında bir aracılık yapıp şehrin farklı düşüncelerini bir araya getirip, bir özgür düşünce platformu oluşturuyoruz, ama siyasilerden gereken ilgiyi istediğimiz düzeyde alamıyoruz, benim DkMM sorumluluğunu aldığımdan bu yana 20. toplantıdır yapıyoruz sadece bir sefer AK Partiden Vekilimiz Galip Ensarioğlu ve BDP'den Vekilimiz Nursel Aydoğan'ı bir araya getirebildik. Vekillerimiz canı istese geliyor, istemese gelmiyor. Vekillerimizden Cuma İçten, Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz , Nursel Aydoğan platformu önemsiyorlar. Ancak daha önemlisini istiyoruz; her partiden en az bir vekilin muhakkak bu toplantıya gelmesi lazım. Yani DkMM takvimini çalışma takvimlerine almaları gerekir. Ancak bu şekilde demokrasimizi geliştirebiliriz başka türlü "eski tas, eski hamam" tarzı, kör topal bu işler yürümez. Biz meclis olarak emek sarf ediyoruz, Sivil Toplum ve Siyaseti bir araya getirmeye çalışıyoruz, ama bu kadar başarabildik. Onun için "Türkiye küçük Millet Meclisleri isyan ediyor" sloganıyla sesimizi duyurmak zorundayız" dedi. Eyüphan Kaya, Şubat ayı detaylı rapor hazırlanarak tüm Büyükşehir Belediye Başkan adaylarına gönderileceğini söyledi.

Kaynak: Temsilci / Yerel

Mine Lök Beyaz Diyarbakır Kayapınar Yenişehir Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title