Haberler

Dbp Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz: "Bizleri Enkaz Altında Bıraktıklarını Zannedenler, Bu Enkazın Altında Kaldılar"

Güncelleme:

Yeşil Sol Parti, Malatya’da halk buluşması düzenledi. Buluşmada konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, "Bizleri enkaz altında bıraktıklarını zannedenler, bu enkazın altında kaldılar. 14 Mayıs’ta da bu enkazın en büyüğünü Malatya’dan vereceğiz" dedi.

Yeşil Sol Parti, Malatya'da halk buluşması düzenledi. Buluşmada konuşan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz, "Bizleri enkaz altında bıraktıklarını zannedenler, bu enkazın altında kaldılar. 14 Mayıs'ta da bu enkazın en büyüğünü Malatya'dan vereceğiz" dedi.

Yeşil Sol Parti tarafından bugün Malatya'nın Cemal Gürsel Mahallesi'nde düzenlenen halk buluşmasına, DBP Eş Genel Başkanı Salihe Aydeniz ve Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın'ın yanı sıra çok sayıda partili katıldı. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Sırrı Süreyya Önder ise rahatsızlığı nedeniyle programa katılamadı.

" BİZLERİ ENKAZ ALTINDA BIRAKTIKLARINI ZANNEDENLER, BU ENKAZIN ALTINDA KALDILAR"

Salihe Aydeniz, halk buluşmasında yurttaşlara seslenirken şunları söyledi:

"Sizlere söz veriyoruz; sözümüz olsun ki bu iktidara, depremi büyük afete dönüştüren faşist ittifaka hesabını soracağız. Çünkü bizler biliyoruz ki bu iktidar, kendi bekası, geleceği ve rantı için, depremin üzerinden günler geçmesine rağmen hala burada sorunları çözmüş değil. 79 gün geçti ve ilk iki gün boyunca hiçbir şekilde sahada olmayanlar, ilk günler canlarımızı, yoldaşlarımızı, insanlarımızı enkaz altında diri diri ölüme terk edenler, bugün alan alan deprem bölgelerini geziyorlar. Utanmadan, 'Depremin sorunlarını biz çözeceğiz' diyorlar. Depremin en çok kaybını yaşayan Malatya'dan soruyoruz; 48 boyunca neredeydiniz? 48 boyunca talimatlarınızı vermeyi niye beklediniz de bugün çıkmış 'Biz bu sorunları çözeceğiz' diyorsunuz. Biz biliyoruz ki derdiniz bu sorunları çözmek değil, enkazdan kendi rantınızın peşindesiniz. Bizleri enkaz altında bıraktıklarını zannedenler, bu enkazın altında kaldılar. 14 Mayıs'ta da bu enkazın en büyüğünü Malatya'dan vereceğiz."

"DİYABAKIR'DAKİ OPERASYON, SEÇİME YÖNELİK BİR DARBE OPERASYONUDUR"

Aydeniz, Diyarbakır merkezli 21 ilde düzenlenen operasyonda aralarında gazeteci ve avukatların da olduğu birçok kişinin gözaltına alınmasına ilişkin ise şöyle konuştu:

"Operasyonun sebebi de bu iktidarın ve faşist ittifakın kendi geleceğini devam ettirme amacıdır. Seçime yönelik bir darbe operasyonu olduğunu çok iyi biliyoruz. Gözaltına alınanlar, depremin ilk gününden itibaren buralara gönüllü gelenler, çocuklarla oyun alanları oluşturanlar, hukuk yardımını yetiştirmek için buralarda olanlar, gönüllü arkadaşlarımız, parti yöneticilerimiz, enkazı kaldırmak ve dayanışmayı büyütmek için buralara koşan arkadaşlarımızdır. Bu iktidar, dayanışmayı cezalandırmak için arkadaşlarımızı gözaltına aldı. Bu iktidar, aslında enkazı kaldırmanın cezasını vermek için bu arkadaşlarımızı gözaltına aldı. Buradan söylüyoruz; 150 arkadaşımızı değil, bin 500 arkadaşımızı da alsanız her zaman dayanışmaya, sorunlarımızı birlikte çözmeye hazırız. Her zaman yoldaşlarımızın, canlarımızın, canları yananların yanında olmaya devam edeceğiz."

"YEŞİL SOL PARTİ ÖZGÜRLÜK VAAT EDİYOR"

"Bu iktidarın bize reva gördüğü tek şey baskı, zulüm, katliam, operasyon ve siyasi operasyonlar" diyen Aydeniz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize vaat ettiğiniz şey kelepçeler. Kelepçeler sizin olsun. Sokaklar, direnişler ve özgürlükler bizim olacak. Yeşil Sol Parti, faşizmi geriletmek için geliyor. Yeşil Sol Parti, herkesin kendi inancıyla, diliyle, kültürüyle, kendi topraklarından göç etmek zorunda kalmadan yaşamasının zeminini oluşturmak için geliyor. Yeşil Sol Parti özgürlük, bu iktidar ise esareti, katliamı vaat ediyor. Bunu, kurdukları kirli ittifaktan biliyoruz. Bizler, sandıklara gideceğiz, bir oyu faşizmi geriletmeye, ama diğer oyumuzu da Yeşil Sol'a vereceğiz. Yeşil Sol Parti'nin büyük bir sayıyla Meclis'te olması gerekiyor. Çünkü halktan, gençlerden, kadınlardan ve inançlardan yana politika belirleyen, Yeşil Sol Parti'dir, Yeşil Sol Parti'nin geleneğidir ve bizim kurduğumuz ittifak da tam bu geleneği oluşturuyor."

"SENİN YAPTIĞIN HER TÜRLÜ KUMPAS VE DARBE BİZE SÖKMEYECEK"

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın ise Türkiye'nin tarihi bir seçimle karşı karşıya olduğunu ifade ederek, "Seçime 19 gün kaldı. Bu 19 günde daha çok çalışmamız, Türkiye'nin gerçeklerini daha çok anlatmamız gerekiyor. Dün bir operasyonla karşı karşıya kaldık. Bir kumpas ve saray rejimiyle karşı karşıyayız. 'Malatya AKP'nin kalesi' diyorlar. AKP'nin kalesinden Erdoğan'a sesleniyorum; senin yaptığın her türlü kumpas ve darbe bize sökmeyecek. HDP'ye dönük yaptığınız her türlü operasyon sonrası işte sizin karşınızdayız, Malatya'daki kalenizdeyiz ve burada sizleri göndermeye karar verdik. Sizleri göndereceğiz" dedi.

Kaynak: ANKA / Yerel

Yeşil Sol Parti Salihe Aydeniz Malatya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title