Haberler

Dağcılık Temel Eğitim Kursu Erzincan'da Yapılacak

Dağcılık Federasyonu'nun 2013 Yılı faaliyet programında yer alan Dağcılık Temel Eğitimi 27 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yapılacak.

Dağcılık Federasyonu'nun 2013 Yılı faaliyet programında yer alan Dağcılık Temel Eğitimi 27 Nisan-3 Mayıs 2013 tarihleri arasında Erzincan'ın Kemaliye ilçesinde yapılacak. Dağcılık Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzincan Dağcılık ve Kayakçılık İhtisas Kulübü (EDKİK) Başkanı Yılmaz Ünal, Erzincan'ın konumu itibariyle dağcılık eğitimi için çok önemli doğaya sahip olduğunu belirterek; "Bu yılda Dağcılık Temel Eğitim faaliyeti Dağcılık Federasyonumuz tarafından Kemaliye ilçesinde yapılacak. Dağcılık temel eğitimine Kars, Kayseri, Malatya, Muş, Rize, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Iğdır, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çorum, Diyarbakır, Gümüşhane, Hakkari, Kahramanmaraş, Amasya, Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Yozgat, Ordu, Erzincan, Erzurum, Elazığ, Gaziantep ve Giresun illerinden yaklaşık 200 e yakın sporcunun

katılması beklenmektedir.. Dağcılık temel eğitim kursuna Dağcılık Federasyonu Başkanı sayın Alaattin Karaca'da katılacak.

Kamp için gerekli hazırlıklara daha şimdiden başlanıldığını vurgulayan Yılmaz Ünal," kampa katılacak olan dağcı sporcular 27 Nisan 2013 tarihinde ilimizde olacaklar. Dağcılık Federasyonu'nun bu faaliyeti özellikle Kemaliye ilçesi için büyük önem taşımaktadır. Bu eğitimin düzenlenmesinde amaç ise ülkemizde gittikçe yaygınlaşan dağcılık sporunun yanında meydana gelebilecek kazalara müdahale edebilecek kapasitede sporcuların yetişmesine katkıda bulunmaktır. Dağcılık eğitimine çok sayıda sporcunun bir hafta boyunca ihtiyaçlarının Kemaliye'den sağlamaları Kemaliye ilçemize ekonomik yönden de katkı sağlayacaktır" diye konuştu. - ERZİNCAN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Yılmaz Ünal Kemaliye Erzincan Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title