Haberler

Büyük Zaferin 92. Yıl Dönümü

Güncelleme:

Gümüşhane'de, 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü dolayısıyla tören düzenlendi.

Hükümet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan törene, Vali Yücel Yavuz, Garnizon Komutan Vekili Albay Hasan Metin, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Gümüşhane Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İhsan Günaydın, Emniyet Müdürü Orhan Kar, daire amirleri sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Vali Yavuz'un, makamında tebrikleri kabulünün ardından kutlamalar, Zafer Meydanı'nda devam etti. Vali Yavuz, Garnizon Komutanı Albay Eren ve Belediye Başkanı Çimen ile halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı.

Jandarma Üsteğmen Adem Güneş, burada yaptığı konuşmada, Türk tarihine altın harflerle yazılan 30 Ağustos zaferinin, çok önemli askeri ve siyasi sonuçları olduğunu ifade ederek, "Alınan bu sonuçların, günümüze de yansıdığı gözlemlenmektedir. Bu zaferle Türk ulusu son neferine kadar yok edilmedikçe Türkiye istiklali elinden alınamayacaktır" dedi.

Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları ve jandarma mayın arama köpeği gösteri sundu. Tören, resmi geçidin ardından sona erdi. - Gümüşhane

Kaynak: AA / Yerel

Zafer Haftası Ercan Çimen Tsk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title