Haberler

Berkin Elvan İçin Çeşitli İllerde Gösteriler Düzenlendi

Güncelleme:

Berkin Elvan için Adana, Zonguldak, Tokat, Bartın, Konya, Karaman, Erzurum ve Samsun'da gösteriler yapıldı.

İstanbul'daki Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralandıktan sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan için Adana, Zonguldak, Tokat, Bartın, Konya, Karaman, Erzurum ve Samsun'da gösteriler yapıldı.

Adana'da eylemler sırasında yolu trafiğe kapatan gruba polis müdahale etti.

Atatürk Caddesi'nde toplanarak, yolu trafiğe kapatıp yürüyüşe geçen gruba polis, dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Güvenlik güçlerine taş atıp, dağılmama konusunda ısrar eden gruba, tazyikli suyla müdahale etti.

Bu sırada ara sokaklara kaçanları kovalayan çevik kuvvet ekibi 20 kişiyi gözaltına aldı.

Polis yetkilileri, ekiplere telsizden sık sık "Gruba dikkatli müdahale edin. Masum vatandaşları diğerlerinden ayırt edin" şeklinde anons yaptı.

- Zonguldak

Zonguldak'ta çoğunluğu lise ve üniversite öğrencilerinin oluşturduğu gruba polis müdahale etti.

Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Merkez Kampüsü'nde toplanan öğrenci grubu, ellerindeki pankartlarla slogan atarak kent merkezindeki Madenci Anıtı'na kadar yürüdü.

Anıt önünde yürüyüşe geçen gruptakiler, Gazipaşa Caddesi'nde bulunan AK Parti seçim irtibat bürosu önünde durup bir süre slogan attı. Gruptakilerin bir kısmının seçim irtibat bürosu önünde önlem alan çevik kuvvet ekibinin kalkanlarına vurması üzerine arbede yaşandı. Uyarılara rağmen dağılmayan ve kendi aralarında da tartışan vatandaşlara biber gazıyla müdahale ediydi.

Gazdan etkilenen öğrencilere arkadaşları yardım etti. Gruptakilerin bazılarının polislere yumurta, taş ve pet şişe attığı görüldü.

Ellerinde pankart ve Berkin Elvan'ın fotoğrafları bulunan öğrenciler, müdahalenin ardından valilik önüne kadar yürüyüp dağıldı.

- Tokat

Tokat'ta, Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen grup adına basın açıklamasını okuyan Orhan Gökçek, Berkin Elvan'ın ölümünden duydukları üzüntüyü dile getirip, sorumluların cezalandırılmasını istedi.

Bu sırada yoldan geçen kimi vatandaşlar ile bazı grup üyeleri arasında kısa süreli tartışma yaşandı. Polis ekipleri, gruptakilerle tartışan kişileri alandan uzaklaştırdı.

Vatandaşlar, açıklamanın ardından, slogan atarak Gaziosmanpaşa Bulvarı Niksar Yolu Kavşağı'na kadar yürüdü ve alandan ayrıldı.

Bartın

Bartın Hükümet Caddesi'ndeki eski belediye binası önünde toplanan sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ve öğrencilerden oluşan grup, yola Berkin'in fotoğrafları, mum, karanfil ve ekmek koydu.

"Berkan Elvan ölümsüzdür" yazılı pankart taşıyan gruptakiler basın açıklamasının ardından hükümet aleyhine slogan atıp dağıldı.

Konya

Konya'da merkez Meram ilçesi Gedavet Parkı'nda toplanan bir grup, üzerinde "Berkin Elvan ölümsüzdür", "Çocuklar uyurken susulur, ölürken değil" gibi yazıların bulunduğu pankartlarla protestoda bulundu.

Grup, daha sonra Amber Reis Caddesi'nden Atatürk Anıtı'nın bulunduğu meydana kadar yürüdü. Burada İstiklal Marşı'nı okuyan vatandaşlar, olaysız dağıldı.

Karaman

Karaman'da ise Atatürk anıtı önünde basın açıklaması yapıldı.

Grup adına açıklamayı okuyan Eğitim-Sen Şube Başkanı Derya Kart, Berkin'i unutmayacaklarını ifade ederek, "Berkin öyle bir destan yazdı ki bundan sonra bu ülkenin insanları her ekmek almaya gidişinde Berkin'i hatırlayacak" dedi.

Daha sonra oturma eylemi yapan grup, uyarıların ardından alandan ayrıldı.

Erzurum

Erzurum'da sosyal medyadan yapılan çağrılar üzerine toplanan üniversite öğrencileri, eylem yaptı.

Havuzbaşı mevkisindeki Atatürk anıtı önünde bir araya gelen öğrenci grubu, göğüslerine Berkin Elvan'ın fotoğrafını yapıştırıp, "Uyan Berkin, okula geç kaldın", "Bu senin değil, ülkemin ayıbı" ve "Berkin'in katili tehlikeli ve saldırgandır" yazılı dövizler taşıdı.

Basın açıklaması yapan gruptakiler daha sonra ayrıldı.

Samsun

Samsun Öğretmenevi önünde toplanan grup, yürüyüş yaptı.

İstiklal Caddesi boyunca ilerleyen gruptakiler, slogan atarak güzergah üzerinde bulunan AK Parti belediye başkan adaylarının seçim bürolarına saldırdı.

Lise Caddesi'nde mum yakıp oturma eylemi yapan grup, basın açıklamasının ardından güvenlik güçlerinin uyarısı üzerine dağıldı.

Kaynak: AA / Yerel

Berkin Elvan Bartın Konya Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title