Haberler

Belediye Personeline Keneden Korunma Eğitimi

Zile Belediyesi personeline Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelere karşı korunma eğitimi verildi.

Zile Belediyesi personeline Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığına sebep olan kenelere karşı korunma eğitimi verildi.

Zile Belediyesi toplantı salonunda belediye personeline Zile Toplum Sağlığı Merkezi Doktoru Recep Kar tarafından keneden korunma eğitimi verildi. Bahar aylarında ve özellikle havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte kene vakalarının artabileceğini belirten Dr. Kar, her kenenin KKKA hastalığı yapmadığını ifade ederek, "Eğer kene yapıştıysa, asla çıplak elle çıkartılmamalı, eldiven, naylon poşet veya bez parçası ile tutularak ya da ince uçlu bir pens veya varsa kene çıkartma kartı ile ezilmeden çıkarılmalıdır. Çıkarılamıyorsa en kısa sürede bir sağlık kuruluşuna başvurulmalıdır. İlk 10 gün içerisinde hastalık belirtileri yakından takip edilmelidir. Vücuda tutunan kene ne kadar erken çıkarılırsa hastalığa yakalanma riski de o kadar azalır" diye konuştu.

Yapılan eğitimle ilgili bilgi veren Zile Belediye Başkanı Lütfi Vidinel ise havaların ısınmasıyla sıkça görülen (KKKA) hastalığı tedbir alınmadığı müddetçe can almaya devam ettiğini ifade ederek, "Özellikle arazide çalışan personelimizin kene vakalarına karşı korunma yollarının bilinmesi ve uygulanması noktasında yapılan bu eğitimi önemsiyoruz. Çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliği bizim için her şeyden önce gelmektedir" diye konuştu. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kongo Kırım Zile Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title