Haberler

Başkan Yadigar'dan Nüfus Açıklaması

Tokat'ın Niksar İlçe Belediye Başkanı Duran Yadigar, Tokat'taki nüfusu düşen ilçelerden birinin Niksar olduğunu, bunun ise nüfusun başka ilçe ve beldeler tarafından kaçırılmak suretiyle yapıldığını ileri sürdü.

Tokat'ın Niksar İlçe Belediye Başkanı Duran Yadigar, Tokat'taki nüfusu düşen ilçelerden birinin Niksar olduğunu, bunun ise nüfusun başka ilçe ve beldeler tarafından kaçırılmak suretiyle yapıldığını ileri sürdü.

Başkan Yadigar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Niksar nüfusu yıldan yıla azalıyor. Esasında Niksar nüfusu özellikle yılbaşlarında yani 31 Aralık tarihi itibariyle İller Bankası paylarının bu tarih itibariyle belediyelere tahsisinden dolayı bir nüfus hareketi ki biz buna 'nüfus kaçakçılığı' diyoruz. Bunun sonucu azalmalar oluyor. Niksar'da gerçek nüfusla tabela nüfusu arasında şu anki bizim tespitlerimize göre 4 binin üzerinde bir kaçak var. Bunu nasıl tespit ettiğimize gelince, 31 Aralık 2012 tarihli nüfusumuz 32 bin 700 ama aynı tarihli sağlık ocakları ya da sağlık birimlerindeki Niksar nüfusu 36 bin 600 civarında. Yani iki tane resmi kayıt arasındaki nüfuslarda böyle bir fark var. Bu resmen tespit edilen bir fark. Bizim yaptığımız araştırmalara göre Niksar'ın yaklaşık beşte bir nüfusu çevremizdeki belde ve ilçe belediyelere kaçırılmaktadır. Bu tarihten sonra, özellikle ekim, kasım, aralık aylarında çevremizdeki belediye yetkilileri fakir vatandaşlarımızın belli bir ücret karşılığında ya da bir çuval şeker karşılığı nüfuslarını yani ikamet adreslerini kendi belde ve bölgelerine götürerek Niksar da büyük bir nüfusu götürmektedirler" dedi.

"SU ABONE SAYIMIZ 16 BİN"

Başkan Yadigar su abone sayılarının 16 bin olduğunu ama bunun nüfusla orantısız olduğunu belirterek, "Niksar'daki mevcut su abonesi rakamımız 16 bin civarında. Bu 16 bin abonenin 3 bin civarındaki bölümü işyeri, yaklaşık 13 bin civarında mesken su abonemiz var ama maalesef 32 bin 700 civarında ikamet adresi 31 Aralık tarihli nüfusumuz var. Türkiye'deki standart aile nüfusu 3 olsa dahi, Niksar nüfusunun en az 39 bin olması lazım. Buradan yetkililere seslenmek istiyorum. Özellikle İller Bankası paylarının 31 Aralık tarihli tek bir gün itibariyle değil, yıla yayılan yılın ortalama nüfusu baz alınarak düzeltilmesini istirham ediyorum. Çünkü bir güne endeksli İller Bankası paylarının belediyelere tahsisi böyle bir nüfus hareketinin böyle bir nüfus kaçakçılığının olmasına neden olmaktadır. Biz Niksar'da bu yıl ya da bundan sonraki yıllarda maalesef fakir vatandaşlarımızın fakirliğinin istismar edilerek kullanılmasının engellenmesi amacıyla İller Bankası payının gerçek rakamlarda olması maksadıyla yine diyorum ki, bu payların belli bir tarih itibariyle değil, yılın ortalama nüfus rakamları esas alınarak tahsis yapılsın ve fakir vatandaşlarımızın bu durumu istismar edilmesin. Yahut başka amaçlarla nüfus kaçakçılığı nüfus nakli işlemleri dursun diyoruz" diye konuştu.

Başkan Yadigar, ortaya çıkan bu sonuçla aslında Niksar'dan aşırı bir göçün olmadığını sözlerine ekledi. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İller Bankası Niksar Tokat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title