Haberler

Başkan Duruay, Mehmet Akif Ersoy'u Andı

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, "Mehmet Akif Ersoy, dağılmış bir milletin yeniden doğuşunun destanı olan İstiklal Marşımız’ın yanı sıra Safahat’ı, makaleleri ve tüm eserleriyle, şair ve mütefekkir olarak yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir" dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay, " Mehmet Akif Ersoy, dağılmış bir milletin yeniden doğuşunun destanı olan İstiklal Marşımız'ın yanı sıra Safahat'ı, makaleleri ve tüm eserleriyle, şair ve mütefekkir olarak yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir" dedi.

Başkan Duruay, Mehmet Akif Ersoy'un 80'inci ölüm yıl dönümü nedeniyle anma mesajı yayımladı. Mesajında Mehmet Akif Ersoy'un vatan mücadelesine verdiği katkının önemine vurgu yapan Duruay, "Ecdadımızın tarihe geçen bir destan yazdığı İstiklal Mücadelemizde, cephedeki kahramanlarımız kadar, manevi fikir cepheleri inşa ederek milletimize moral ve cesaret aşılayan şairlerimizin, ilim adamlarımızın da büyük bir katkısı vardır. Bu isimlerin başında gelen İstiklal Marşımız'ın şairi Mehmet Akif Ersoy, arkasında bıraktığı şiirleri kadar, vatan mücadelesine verdiği katkılarla da bugün halen övgü ve sevgiyle andığımız bir dava insanıdır. Mehmet Akif Ersoy, dağılmış bir milletin yeniden doğuşunun destanı olan İstiklal Marşımız'ın yanı sıra Safahat'ı, makaleleri ve tüm eserleriyle, şair ve mütefekkir olarak yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Aradan geçen yıllara rağmen halen yeri doldurulamamış olan milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u vefatının 80'inci yıl dönümünde saygıyla ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızı hürmetle selamlıyorum" ifadesini kullandı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Mehmet Akif Ersoy Fatih Duruay Safahat Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title