Haberler

Arap Tur Operatörleri Talas'ta

Kayseri’nin tanıtımı amacıyla bu yıl 5.’si düzenlenen METEX etkinliğine katılmak için şehrimizde bulunan 17 Arap ve Kuzey Afrika ülkesinden 72 turizm acentesi ve tur operatörü Talas’ı gezdi.

Kayseri'nin tanıtımı amacıyla bu yıl 5.'si düzenlenen METEX etkinliğine katılmak için şehrimizde bulunan 17 Arap ve Kuzey Afrika ülkesinden 72 turizm acentesi ve tur operatörü Talas'ı gezdi.

Mevlana Mahallesi'nde yeniden restore edilen belediyeye ait restoranda Fas, Tunus, Cezayir, Libya, Mısır, Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Irak ve İran gibi ülkelerden konuklar için kahvaltı verildi. Toplantıya Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Hacılar Belediye Başkanı Doğan Ekici, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, yerli ve yabancı tur operatörleri ile turizm acenteleri katıldı.

Talas Kaymakamı Zekeriya Güney, misafirlere hoş geldiniz diyerek yaptıkları bu ziyaretin hem kendileri hem de onlar için iyi sonuçlar getireceğine inandığını söyledi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu da, konuklara İngilizce olarak Talas hakkında tarihi değerleri, kültürel zenginlikleri ve hava sporlarıyla ilgili bilgiler verdi. Kahvaltının ardından değerlendirmelerde bulunan Başkan Palancıoğlu, Kayseri'nin Arap ve Kuzey Afrika ülkelerine tanıtımı amacıyla düzenlenen toplantıya katılmak için şehre gelen yabancı konukları Talas'ta ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

Başkan Palancıoğlu, "Bu çalışma Kayseri'de başta Valiliğimiz ve Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere bizlerin de dahil olduğu geniş kapsamlı güzel bir çalışma. Bu kapsamda Talas'ın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görecekler. Arap ve İranlı turistler diğer turistlere göre karlılık oranları yüksek bir grup. Dolayısıyla kendilerini Kayseri'ye çekmemiz önemli. Her zaman söylediğim gibi Kayseri'nin sağlık turizmi altyapısı çok iyi olduğu için kendilerini sadece kış turizminde değil bu yönde de şehrimize çekebilmeliyiz. Kış turizmi, sağlık turizmi ve kültürel turizm Kayseri ekonomisi açısından çok iyi olacaktır. Ayrıca hava sporlarında dünyaca ünlü merkezimiz Ali Dağına da kendilerine tanıtacağız." dedi.

Kahvaltının ardından konuk turizmciler, Talas'ın tarihi dokuda öne çıkan Ali Saip Paşa Sokağı, Yaman Dede Kültür ve Sanat Evi gibi mekanları gezdi. Cuma namazını Harman Camii'nde kılan konuklar Talas'a hayran kalarak ilçeden ayrıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kuzey Afrika Kayseri Talas Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title