Haberler

Ankara'nın Edebiyata Açılan Kapısı

Ankara’nın sanat ve edebiyat dünyasına bambaşka bir soluk kazandıracak olan Şair ve Yazarlar Evi, açılmak için gün sayıyor.

Ankara'nın sanat ve edebiyat dünyasına bambaşka bir soluk kazandıracak olan Şair ve Yazarlar Evi, açılmak için gün sayıyor.

Altındağ Belediyesi tarafından Hamamarkası'na yapılan Şair ve Yazarlar Evi, ilçenin sanat ve edebiyatla aydınlanan yüzüne bir örnek oluşturuyor. Tarihi bir Ankara evinin dekore edildiği müze, Ankara'nın kültür ve sanat hayatına büyük katkı sağlayacak. Türk Edebiyatı'nın önemli isimlerinin yer aldığı müze, kısa süre sonra hizmet verecek.

ŞAİR VE YAZARLAR EVİ AÇILMAK İÇİN GÜN SAYIYOR

Şairler ve Yazarlar Evi, Ankara'nın edebiyata açılacak olan yeni kapısı durumunda. Müzenin girişinde Hacı Bayram-ı Veli'nin, "Nagehan ol şara vardım / Ol şarı yapılır gördüm / Ben dahi yapıldım / Taş-u toprak arasında" sözü yer alıyor. 3 sergi odası ve 1 söyleşi odasının bulunduğu müzede, Türk Edebiyatı'na damga vuran 30 şair ve yazar dikkat çekiyor. Müzede adı geçen şairlerin ve yazarların eserlerine, biyografilerine, fotoğraflarına ve kişisel eşyalarına rastlamak mümkün. Cumhuriyet Dönemi'nden günümüze kadar yayımlanan edebi dergiler de müzede yer alan diğer önemli unsurlar arasında.

ALTINDAĞ'DA DAHA BİLİNÇLİ BİR TOPLUMUN TEMELLERİ ATILIYOR

Ziyaretçiler, bu müzede Necip Fazıl Kısakürek'ten Nazım Hikmet'e, Mehmet Akif Ersoy'dan Attila İlhan'a, Cemal Süreya'dan Nuri Pakdil'e kadar çok sayıda yazar ve şair hakkında bilgi sahibi olabilecek. Müzedeki şair ve yazarların şahsi eşyaları da görülmeye değer… Ahmet Arif'in gözlüğü, Abdurrahim Karakoç'un daktilosu, Rasim Özdenören'in kalemi ve Hilmi Yavuz'un el yazıları daha şimdiden büyük merak uyandırıyor. Müzede düzenlenecek olan şiir akşamları ve söyleşiler ile edebiyatçıları tanıtacak olan belgeseller, Ankaralılara bambaşka bir kapı aralayacak. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Altındağ Belediyesi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title