Haberler

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde 3 aydır maaş alamayan işçiler isyan bayrağını çekti

Güncelleme:

Mersin'deki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan bir taşeron firmanın işçileri, 3 aydır maaş alamadıklarını belirterek yetkililere seslendi. İşçiler, zor durumda olduklarını ve destek beklediklerini ifade ederek, "Biz işçiyiz, emekçiyiz, köle değiliz. Dayanacak gücümüz kalmadı." dedi.

Türkiye'nin ilk nükleer güç santrali olan Mersin'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ndeki bir taşeron firmanın çalışanları, 3 aydır maaş alamadıklarını belirterek yetkililerden yardım istedi.

Mersin'de yapımı devam eden Akkuyu NGS inşaat sahası dışındaki konteynır kampta zorunlu izin yaptırılan işçiler, çalıştıkları taşeron firmanın 3 aydır maaş ödemediğini ileri sürerek, zor durumda olduklarını söylediler.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde çalışan işçiler 3 aydır maaş alamıyor

MAAŞLARINI ALAMIYORLAR

Yaklaşık 100 civarında işçinin maaş alamadığını, kredi kartları ve borçlarını ödeyemediğini dile getiren işçiler, evlerine ekmek alacak paralarının dahi olmadığını ifade ettiler.

"DAYANACAK GÜCÜMÜZ KALMADI"

İlgili mercilere de konuyla ilgili şikayette bulunduklarını aktaran işçiler, "Biz işçiyiz, emekçiyiz, köle değiliz burada. Dayanacak gücümüz kalmadı." dediler. İşçiler, ilgili kurumlardan sorunlarının çözümü için destek beklediklerini sözlerine eklediler.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Akkuyu Mersin Enerji Yerel Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (20)

kuzeyli baba:

patronlar parayı ıcerıde işletıyorlar mevduat faızlerı yuzde ellılere cıkmıs durumda butun zengınler bu yontem ıle bedava ıs gucu calıstırıp servetlerın sevrvet katıyorlar lakın tek bı seyı dusunmuyorlar oda topragın altını

214
1
yanıtYanıtla
Can Aydin:

Tam kalbimden yazmış yorumun için çok tşk ederim ????????????

yanıt75
yanıt1
Harun EROĞLU:

Orada başka sorunlarda olmuştu önceden. Devlet neden el atmıyor buraya ki

167
8
yanıtYanıtla
Emirhan Yıldız:

bu tip işlerde taşerona izin verilmemeli işin her aşamasında tam devlet kontrolü olmalı

99
3
yanıtYanıtla
Aslan Öztürk:

Ak kuyu ak koyun bu ne ayıp meeee

29
50
yanıtYanıtla
Vatansever:

Samanın az mı geldi senin.mö mö möö

yanıt43
yanıt13
Raşit Gungor:

bana koyun ak olsun, koyduklarınızla kuyu dolsun xo ne diyo bu anlamadım. teyzesi defterdar olan faytonla damda mı dolaşır ? olum bu ne diyo bilen anlatsın bana

yanıt2
yanıt0
Serkan Kaplan:

Bu sorun çözülür elbet de, senin bu hazımsızlığın çekememezliğin ne olacak. 100 yıllık Cumhuriyet tarihimizde çok geç kalınmış projeler bunlar. İşçi kardeşlerimizin her zaman yanında olacağız. İlgili Firma ile olan sözleşmeler iptal edilip teminatları işçilerin ödemelerinde kullanılmalıdır.

yanıt5
yanıt1
cihan acar:

Nükleer güç santrali yapılan bir yerde işçinin emeği ile oynanılır mı. Orada işçi bu duruma kızıp yanlış birşey yapsa kasıtlı. İnşaat tekniğine bir hata verse ilerde kalıcı bir zarar oluşsa kim nasıl çözecek bunu. Merdiven inşasında çalışmıyor bu işçiler nükleer satral inşaa ediyorlar. Milletin parası günü gününe ödenmeli

20
0
yanıtYanıtla
Veli Yalçın:

Beyni olan yokki işçiye parasını vermezsen oda işten calar

yanıt10
yanıt1
Tüm 20 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title