Haberler

10 Şubat yeni ayının enerjileri

Yeşim Mutlu

Yeşim Mutlu

Fotoğrafçı Influencer Dijital İçerik Üreticisi
08.02.2024 10:21

Bana göre Astroloji, gökyüzündeki yıldızların dansıyla ruhumuzu besleyen bir sanat. Her bir burç, birer rehber gibi. Yıldızlar ve gezegenler bize yol gösterirken kişisel haritalarımız iç dünyamızı keşfetmemize yardımcı oluyor. Yıldızların bizlere armağan ettiği bu muhteşem rehberlik, birçok insanın hayatında önemli bir yer tutarken bazılarımızda hiç ilgilenmez. Ben ilgilenen taraftayım. Aylık, günlük, saatlik yorumları takip ederek güne pozitif bir başlangıç yaptığımı düşünürüm.

Her yeni burç mevsimi, yeni ay ve dolunaylar, bir başka keşif yolculuğuna davet eder bizi. Bu yolculukta, yıldızların ışığında kendi iç dünyamızı keşfetmek, büyümek ve dönüşmek için fırsatlar buluruz. Derin bir bağlantı ve anlayış duygusuyla birbirimize ve evrene olan bağlarımızı daha derinden hissetmemizi sağlar.

Astroloji sevgisi ve ilgisiyle dolu bir kalp benim için değerlidir. Açıkçası evrenin büyülü dansına gezegen hareketleriyle katıldığımızı düşünürüm sıklıkla. Yazılarımda ve sosyal medyamda da sıklıkla astroloji ile ilgili paylaşımlarımı görebilirsiniz.

Geçtiğimiz hafta çok sevdiğim dostlarım Seyit Aydoğan ve Hakan Güngör'den yıldızlar kadar parıltılı bir mesaj aldım. "Özleştik, buluşalım."

"Ah, Sofya'dayım. Döneyim buluşalım en kısa zamanda."

Bazen sevdiklerinizle görüşmeyi ve bir arada olmayı çok istemenize rağmen İstanbul şartlarında olmuyor, olamıyor. Ve evren sihrini gösterdi biz salı günü buluştuk. Size iki yıldır bir araya gelmek için çok çaba gösterdiğimizi ve birçok kere buluşamadığımızı da yazmak isterim.

Seyit ve Hakan beni Astrolog / Yazar Aslı Uruç ile tanıştırınca konu haliyle astrolojiye geldi. Ve iki aslan kadınının sohbeti bu eksende yoğunlaşınca bir baktım bizi baş başa bırakmışlar.

Laf arasında Şubat'ın 10'unda gerçekleşecek yeni ayı Aslı Hanım'a sordum. Gelin beraber okuyalım yorumlarını..

10 Şubat saat 01:56'da Kova burcunun 20 derecesinde bir yeni ay gerçekleşiyor

10 Şubat saat 01:56'da Kova burcunun 20 derecesinde bir yeni ay yaşayacağız. Yeni ay, Ay ve Güneş'in yan yana gelerek bizlere başlatma enerjisi vermesi demektir. Kova burcundaki yeni ay ile özgürleşme, sosyal konularda, bilim, teknoloji hareketlerinde başlangıçlar olacaktır.

Bu yeni ay kendi yöneticisi Uranüs ile zorlu bir açıda olduğundan Uranüsün temsil ettiği konularda bize bazı sıkıntılar yaşatabilir, ani yön değişimleri ve bitişler verebilir.

Dünyada olabilecek sıkıntılar ise elektrik kesintisi, internet problemleri, uçak kazaları, protestolar vb.

Aynı zamanda Uranüs boğa burcunda olduğu için boğa burcu güvenlik ihtiyacı, tarım ve toprak demektir.

Aslında bu gergin enerji yaklaşık iki hafta boyunca devam edecek, yeni ay ve devamında olan kavuşumlardan ötürü biz iki hafta boyunca dikkatli olmalı, sakin kalmaya gayret göstermeliyiz.

An haritasına baktığımızda bu yeni ayı haritanın üçüncü evinde görüyoruz, yani iletişim problemleri olabilir, yakın çevremizde kardeşimiz, kuzenimiz, komşumuz ile ilgili gerginlikler yaşayabiliriz ya da onların sağlıkları ile ilgili problemleri olabilir. Ticari ilişkilerimizde iptaller, değişimler olabilir. Eğitim hayatımızla ilgili bazı bitişlerde yaşayabiliriz.

An haritasında Uranüs altıncı evde olduğu için sağlığımızla ilgili sorunlar olabilir.

Bu tutulmada özellikle 20° artı -5 derece aslan, kova, boğa, akrep gezegenleri olanlar biraz daha dikkatli olmalılar, ani karar vermekten kaçınmalılar, her şeyi dikkatlice düşünüp, riskleri farkedip, karar vermeleri gerekir.

İkizler, terazi, yay ve koç burçları bu yeni ayda biraz daha şanslı olan burçlar. Bu burçlarda kararlarını verirken bilinç altında çalışan korkularını aşmaya çalışmalılar.

Yapılabilecek en güzel şey topraklanmaya çalışmaktır. Uranüs elektriklenmedir yani bedenimiz elektrik yüklü olacak, topraklanma bu anlamda çok iyidir. Açık havada uzun yürüyüşler ve tütsü yakmakta bu yeni ayda rahatlamak için kullanabileceğimiz materyaller arasında yer alabilir.

Yükselen burçlara göre yeni ayda dikkat etmeniz gereken konular;

Yükselen Koç: Sosyal çevrenizle ilgili gerginlikler olabilir, maddi konularda gerginlikler olabilir. Arkadaşlarınızla mümkün olduğu kadar maddi konularda görüşmeyin.

Yükselen Boğa: Sosyalist statünüzde bir değişim, ani bir bitiş olabilir. İşten ayrılma, yeni bir işe geçmek gibi. Ayrıca ani bir kararla boşanma ya da evlilikte verebilir.

Yükselen İkizler: Yurt dışı ile ilgili beklediğiniz bir haber varsa, devam eden bir mahkemeniz var ise bunlarla ilgili gelişmeler yaşayabilirsiniz.

Ayrıca eşinizin akrabaları ile ilgili gerginlikler yaşayabilirsiniz, psikolojinizi sağlam tutmanız gereken bir dönemdesiniz. İhtiyaç halinde de psikolojik danışmanlığı size tavsiye ederim.

Yükselen Yengeç: Ortak kazançlarınız ile ilgili gerginlikler olabilir, bir kredi başvurunuz var ise buradan olumsuz yanıt alabilirsiniz, nafaka, vergi gibi ödemelerde sıkıntılar olabilir. Hedeflerinizi gözden geçirdiğiniz bazı hedeflerden belkide vazgeçtiğiniz bir yeni ay olacak sizin için.

Yükselen Aslan: İkili ilişkilerinizde, aile hayatınızda dikkat etmeniz gereken bir yeni ay sizi bekliyor. Evliliğinizle ya da ortaklıklarla ilgili karar vermeden tüm riskleri göze alarak karar vermenizi tavsiye ederim.

Yükselen Başak: Günlük hayatta sorumluluklardan yorulduğunuz, sıkıldığınız, sorumluluklarınızı gözden geçirip hayata bakışınızı değiştirdiğiniz bir enerjide olacaksınız. Ayrıca daha sakin olmak istediğiniz bir enerji var bu yeni ayda.

Yükselen Terazi: Aşk hayatınızda ani öfkeler, gerginlikler olabilir. Çocuklarınızla ilgili onların eğitim hayatı, sağlıklarıyla ilgili problemler olabilir. Miras gibi işleriniz varsa burada sıkıntılar yaşayabilirsiniz ya da eşten gelen ve başkalarından gelen kazançlarınıza dikkat edin.

Yükselen Akrep: Aile hayatınızı gözden geçireceğiniz, ikili ilişkilerlerinizi gözden geçireceğiniz aslında altta çalışan korkuların su üstüne çıktığı bir yeni ay bekliyor sizi. Korkularınızı bastırmak yerine sakince üzerlerine gitmenizi tavsiye ederim.

Yükselen Yay: Kardeşleriniz, kuzenleriniz, komşularınız günlük hayatta çok görüştüğünüz kişilerle, onların sağlıklarıyla, onların ilişkileri ile alakalı problemler duyabilirsiniz. Bu yeni ay ile yoğun bir döneme giriyorsunuz, sorumluluklarınız artıyor. Ticari hayatınızda da gerginlikler olabilir, özellikle trafikte çok çok dikkat edin.

Yükselen Oğlak: Bu yeni ay ile birlikte kazançlarınızı ve harcamalarınızı gözden geçirmeniz gerekecek. Lüzumsuz harcamalardan geri durmanız gereken, paranızın kıymetini bilmeniz gerektiğini gösteren bir yeni ay sizi bekliyor.

Yükselen Kova: Bu yeni ay sizin kendinizde geliştirmek, değiştirmek istediğiniz, aile hayatınızda, iş hayatınızda kendinize yenilikler katmak istediğiniz bir dönem olacak. Dikkat etmeniz gereken, ani karar vermemek ve sağlığınıza dikkat etmek.

Yükselen Balık: Daha çok bilinçaltı konularının su yüzüne çıktığı, özgür olmak istediğiniz bir yeni ay olacak. İçinizden gelen yakın çevreyi bırakmak, insanlardan çok artık kendinizle ilgilenmek. Size tavsiyem tüm bunların hepsinin üzerine gidin.

Yeni ayın genel etkilerinden bahsettik ancak önemle belirtmeliyim ki her harita kişiye özeldir.

Astroloji sevgisi ve ilgisiyle dolu bir kalple, hep birlikte evrenin büyülü dansına katılmaya devam edelim.

Sevgiyle ve yıldızlarla görüşmek üzere.

Yeşim Mutlu

title