Haberler

Zonguldak'ta Sıcak Hava Nedeniyle Plajlara Akın

Güncelleme:

Geçen hafta sonu başlayan sağanak yağışların ardından selin meydana geldiği Zonguldak'ta etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar gölgelik alanlara ve plajlara akın etti. Hava sıcaklığının 27 derece, nemin yüzde 70 ölçüldüğü kentte serinlemek için denize girenler plajlarda yoğunluk oluşturdu. Sıcaklardan bunalan bazı kent sakinleri il merkezindeki İsmet Paşa Parkı'ndaki gölgelik alanlarda dinlendi. Sahil kordonunda açık alandaki bank ve oturma alanları güneşi yakıcı etkisi nedeniyle boş kaldı. Kentin en çok tercih edilen Kapuz Plajı'nda sahil hattında güvenlik şamandıraları çekildi, cankurtaran ekipleri olası deniz kazaları ve boğulmalara karşı gözetleme kulelerinde tedbir aldı. Bölgede sıcak havanın hafta sonu da etkisini sürdürmesi bekleniyor. Zonguldak Valiliği de hava sıcaklıkları ve nemdeki artış dolayısıyla günün en sıcak saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

Geçen hafta sonu başlayan sağanak yağışların ardından selin meydana geldiği Zonguldak'ta etkili olan sıcak hava nedeniyle vatandaşlar gölgelik alanlara ve plajlara akın etti.

Hava sıcaklığının 27 derece, nemin yüzde 70 ölçüldüğü kentte serinlemek için denize girenler plajlarda yoğunluk oluşturdu.

Sıcaklardan bunalan bazı kent sakinleri il merkezindeki İsmet Paşa Parkı'ndaki gölgelik alanlarda dinlendi. Sahil kordonunda açık alandaki bank ve oturma alanları güneşi yakıcı etkisi nedeniyle boş kaldı.

Kentin en çok tercih edilen Kapuz Plajı'nda sahil hattında güvenlik şamandıraları çekildi, cankurtaran ekipleri olası deniz kazaları ve boğulmalara karşı gözetleme kulelerinde tedbir aldı.

Bölgede sıcak havanın hafta sonu da etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Zonguldak Valiliği de hava sıcaklıkları ve nemdeki artış dolayısıyla günün en sıcak saatlerinde mecbur kalınmadıkça dışarı çıkılmaması uyarısında bulundu.

Kaynak: AA / Yaşam

Zonguldak Valiliği Zonguldak Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title