Haberler

Madende kurtarma çalışmaları tamamlandı

Güncelleme:

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Ereğli ilçesindeki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili soruşturma başlatılacağını açıkladı. Kurtarma çalışmalarının tamamlandığını ve tüm işçilerin tahliye edildiğini belirten Vali Hacıbektaşoğlu, hayatını kaybeden maden işçisinin yakınlarına başsağlığı diledi.

Madende kurtarma çalışmaları tamamlandı

Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu :

"Olayın neden olduğu, herhangi bir ihmal olup olmadığı, bunu hem kurum içerisinde hem de savcılık soruşturmasını yapacak"

"Şuanda kurtarma çalışmaları tamamlandı. Tahlisiye ekipleri, diğer vardiyada çalışanlar, tüm işçilerimiz tahliye edildi"

ZONGULDAK - Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Ereğli ilçesinin Kandilli mevkisindeki maden ocağında meydana gelen göçükle ilgili hem kurum içerisinde hem de savcılığın soruşturma başlatacağını açıkladı.

Vali Hacıbektaşoğlu, Ereğli Devlet Hastanesine gelerek yaralıları ziyaret etti. Yaralıların durumları hakkında bilgi alan Hacıbektaşoğlu, hayatını kaybeden maden işçisinin yakınlarına da başsağlığı diledi. Gazetecilere açıklama yapan Vali Hacıbektaşoğlu, madende çalışmaların tamamlandığını, tüm işçilerin tahliye edildiğini belirtti. Vali Hacıbektaşoğlu, "4 işçi göçük altında kaldı. Ramazan Yıldırım kardeşimiz maalesef kurtarılamadı, hayatını kaybetti. Diğer göçük altında kalan 3 kardeşimizin durumları iyi, hayati tehlikeleri yok. Hepsi hastanelerimize ulaştı, tıbbi müdahaleleri yapıldı. Az önce ikisiyle görüştük. Diğer kardeşimizin de şuuru açık hayati tehlikesi yok. Bir yaralı Zonguldak'ta onun da çok şükür hayati tehlikesi yok. Göçük bölgesi dışında yaralanan 3 kardeşimiz var, onlar kendi imkanlarıyla o panikle parmağında kırık olan var, kaşında yarık olan var. Onlar hastanede ayakta tedavisi yapıldı ayrıldılar. Toplam göçük altında 4 kişi kaldı, diğer 3 yaralı göçük bölgesine yakın o panikle yaralandılar. Şuanda kurtarma çalışmaları tamamlandı. Tahlisiye ekipleri, diğer vardiyada çalışanlar, tüm işçilerimiz tahliye edildi. Olayın neden olduğu, herhangi bir ihmal olup olmadığı, bunu hem kurum içerisinde hem de savcılık soruşturmasını yapacak, tamamlayacak" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Osman Hacıbektaşoğlu Zonguldak Ereğli Ereğli Kaza Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title