Haberler

Kütahya'da Onlarca Leylek Telef Oldu

Güncelleme:

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde bulunan Göbel Termal Tesisleri yakınında onlarca leylek telef oldu. Elektrik direkleri üzerinde ve yerde ölü olarak bulunan leylekler, görevliler tarafından imha edildi. Yaralı leylekler ise tedavi edilerek Doğa ve Milli Parklar görevlilerine teslim edildi.

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde onlarca leylek telef oldu.

Edinilen bilgilere göre, Tavşanlı ilçesi Göbel Termal Tesisleri yakınında leylek ölümleri ihbarını değerlendiren yetkililer ekipleri bölgeye sevk etti. Olay yerine giden veteriner ve elektrik görevlileri ile jandarma 2 kilometrelik hat üzerinde bulunan elektrik direkleri üzerinde ve yerde telef olmuş leylekleri gördü. Elektrik direkleri üzerinde canlı olarak duran leylekleri ise uzaklaştıran görevliler, telef olan leylekleri de imha etti.

Yaralı bulunan leylekleri ilk etapta çiftçiler kendi imkanları ile toprakta tutarak üzerinde varsa elektrik yükünü azaltmak isterken, veteriner hekim Mustafa Sevilmiş de muayenehanesine götürerek tedavi ederek Doğa ve Milli Parklardan gelen görevlilere teslim etti.

Yaşanan olayla ilgili Mustafa Sevilmiş, "Sonbaharın yaklaşmasıyla göçe başlayan leyleklerin göç koridorunda mola verdikleri sırasında sebebini bilmediğimi şekilde telef olmuşlar. Yüksek elektrik akımına kapıldığını düşünüyoruz. Bu gibi durumlarda vatandaşlarımız 112 Acil arayarak bildirmeleri gerekir. Yaralı leyleklerin su içirilmemesi ve 24 saat müşahede altında kalması gerekir" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Tavşanlı Kütahya Termal Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title