Haberler

Beş gün enkaz başında beklediği nişanlısıyla tedavisi bitince evlendi

Güncelleme:

Hatay'da meydana gelen depremde 5 gün enkaz altında kaldıktan sonra sağ kurtulan Hediye Demirkol, o dönem küs olduğu nişanlısı Muhammet Yıldız ile dünyaevine girdi.

Hatay'da nişanlısı Muhammet Yıldız ile küs olduğu sırada depreme yakalanıp 5 gün enkaz altında kalan Hediye Demirkol (21), uzun süren tedavi sürecinin ardından yerleştiği Zonguldak'ta düzenlenen törenle evlendi. Nişanlısını enkazın başında beklerken küs halde öleceğini düşünerek üzüldüğünü söyleyen Muhammet Yıldız, "İnsan sevdiğinden asla kopamaz. Depremin olduğu gün kendisiyle küstük. Sürekli bunu düşünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettiğimizi düşündüm. Demek ki iki günlük dünyaymış, kavga etmeye hiç gerek yokmuş" dedi.

6 Şubat depremlerinde Hatay'da bulunan Hediye Demirkol, annesi ve kız kardeşi ile birlikte enkaz altında kaldı. 5 gün sonra ekiplerin çalışmasıyla kurtarılan Demirkol'un bulunduğu enkazın başında nişanlısı Muhammet Demirkol da endişe içerisinde bekledi. Demirkol ve kardeşi sağ kurtarılırken, annelerinin cansız bedeni çıkarıldı. Hediye Demirkol'un sağ kolu, kardeşinin ise 2 bacağı ampute edildi. Önce Adana'da tedavi altına alınan Demirkol ailesi daha sonra Zonguldak'ın Ereğli ilçesine yerleşti. Hayırseverlerin ve Kızılay'ın desteğiyle yeni evlerine yerleşen aile kentte yaşamaya devam ederken, Muhammet Yıldız ise Hatay'da kaldı.

Beş gün enkaz başında beklediği nişanlısıyla tedavisi bitince evlendi

HAYIRSEVERLER DESTEK OLDU

Evlilik planları yapan nişanlı çift, durumlarını Kızılay Karadeniz Ereğli Şube Başkanı Kürşat Yağız'a anlatıp, destek istedi. Yağız'ın girişimiyle hayırseverler destek oldu ve başlatılan düğün hazırlıkları, dün düzenlenen nikah töreni ile tamamlandı. Davullu zurnalı gelin alma adetinden, çeyizinin taşınmasına kadar olan gelenekler de eksiksiz yerine getirildi. Genç çift, dün yakınları ve yardımseverlerin oluşturduğu konvoy ile Gülüç Belediyesi Nikah Salonu'na gitti. Çift buradaki düğün töreninde dünya evine girdi.

Beş gün enkaz başında beklediği nişanlısıyla tedavisi bitince evlendi

"DEPREM BİZİM DÖNÜM NOKTAMIZ OLDU"

Geçen yaz düğün planladıklarını ancak tedavileri için ertelediklerini anlatan Hediye Demirkol, "Uzun bir hikayemiz var. Yaklaşık 4 senedir birlikteyiz. Deprem bizim dönüm noktamız oldu. Önceleri evlilik sürecini düşünüyorduk ama depremden sonra çok farklı boyuta geldi. Birbirimizden kopamadığımızı o zaman anladık. Düğünü erteledik. Deprem olmasaydı geçen yaz düğün olacaktı. Tedavi süreçleri oldu" dedi.

"KÜS İKEN ÖLECEĞİNİ DÜŞÜNMEK BENİ DAHA ÇOK ÜZDÜ"

Nişanlısını enkazın başında beklerken küs oldukları için üzüntü duyduğunu söyleyen Muhammet Yıldız, İnsan sevdiğinden asla kopamaz. Depremin olduğu gün kendisiyle küstük. Küs iken öleceğini düşünmek bene daha da çok üzdü. Sürekli bunu düşünüyordum, kahroldum. Neden kavga ettiğimizi düşündüm. Demek ki iki günlük dünyaymış, kavga etmeye hiç gerek yokmuş. Depremde oturdukları bina yıkılmıştı. Yakınlarında bir tane park vardı. İnsanlar ateş yakmış duruyordu. Bir umut oradadır diye kendisini, annesini ve küçük kardeşini aradım. Kimseyi bulamadım. Enkaz başında gördüğüm tablo her şeyi anlamama yetti. Oradan birisinin çıkması imkansız gibi bir şeydi. Arkadaşlarım da bunu söylüyordu. İlk başta Hediye'nin ölmediğini söylüyordum. Boşuna ümitlenmememi ve durumu kabullenmemi söylediler. Sonuna kadar Hediye'nin yaşadığını düşünüyor ve inanıyordum. Sonra Hediye'nin sesini duyduk ve yaşadığını öğrendik. Tarif edilemez mutluluktu" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Yaşam

Muhammet Yıldız Deprem Dünya Kavga Hatay Yaşam Güncel Haberler

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza geçirdi! Ekipler bölgeye ulaşmaya çalışıyor

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Kongo'da hareketli dakikalar! Darbe girişimi bastırıldı, ordu sözcüsünden sükunet çağrısı geldi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Bakmadan Geçme

Galatasaray Fenerbahçe maçını şifresiz veren kanallar! Galatasaray Fenerbahçe maçı nereden izlenir? Cengiz Ünder neden yok, sakat mı? Galatasaray maçında Cengiz Ünder yok mu, yedeklerde mi, niye yok? İran Cumhurbaşkanı Reisi'nin helikopteri düştü mü? İran Cumhurbaşkanı öldü mü, sağlık durumu nasıl? Kongo'da darbe mi oluyor? SON DURUM! Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde neler oluyor, darbe mi oldu? Galatasaray Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Galatasaray Fenerbahçe ilk 11'leri belli oldu mu, açıklandı mı? Galatasaray Fenerbahçe maçı saat kaçta? Derbi saat 19.00'da mı 20.00'de mi? CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi!
5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

5 parti bir araya gelerek Kurtuluş İttifakı'nı kurdu

500

Yorumlar (8)

Amokachi:

Şu kırmızı kurdeleyi, düğünlerden nikahlardan koparıp yakmak istiyorum. Kızıma karşı aileden bu yapılmak istenirse, kızımı oracıkta alır giderim.

53
27
yanıtYanıtla
Mehmet Aksoy:

niye?

yanıt1
yanıt2
Sihirbazın Çırağı:

Onlar depreme küs değiller siz de depremleri sevebilirsiniz. Ben mesela kaosa taparım, kargaşa ve anarşiye doyamam. Depremler, seller, kasırgalar, tsunamiler, heyelanlar, çığlar benim yaşama sevinçlerimdir. Yıkım olmadan yenilenme olmaz; nasıl her son baharda yapraklar dökülüyor yeni ilk bahar mevsiminde taze çiçekler ve otlar açıyor işte öyle katastrofiye inanır ve bağlanırım. Tutkuyla güvendiğim iman ettiğim katastrofiler ise elpette apokaliptik olanlarıdır. Tanrı'nın mucizeleridir. Gücüdür.

3
39
yanıtYanıtla
Doğrucu Davut Davut:

Fazla sürmez yakında ayrılırlar. Umarım yanılırım.

4
31
yanıtYanıtla
Soyka Soykan:

seni hikayenin tam olarak hangi kısmı bu kadar rahatsız etti ???

yanıt2
yanıt0
İsmimi ne yapacaksın:

Rabbim mesut etsin, keder göstermesin, bir yastıkta kocasınlar.

31
0
yanıtYanıtla
Ütopik Yorumcu:

BİRİSİ mazot içip gelmiş yorum yapmış allah yardım etsin sihirbazın çırağına senin için üzülmekten başka yapabileceğim bir şey yok koçum.

11
1
yanıtYanıtla
Fenerli :

Evlenince küslük ve kızgınlıkla delilsiz evinden sokaklara atılma sonrasında ölene kadar süresiz nafaka tazminatlar,takılar, mal paylaşımı, tazyik ve nafaka hapisleri mahkeme avukat ücretleri gibi zulümlere inşallah bu kardeşimiz uğramaz.

2
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title