Haberler

Vergi Daireleri Hizmet Odaklı Şubelere Dönüşüyor

Güncelleme:

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı şubelere dönüşeceğini söyledi. Bakan Şimşek, "Bankacılık modelini esas alan çalışmalar başladı." dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi dairelerinin hizmet odaklı bir anlayışla şubelere dönüşeceğini belirterek, bankacılık modelini esas alan çalışmaların başladığını bildirdi. Bir ilde onlarca vergi dairesinin tek çatı altında toplanacağını ve bu dairelerde yapılan rutin bir çok işlemin şubeler aracılığıyla gerçekleştirileceğini açıklayan Şimşek bu sistemin devrim niteliği taşıdığını, pilot uygulamanın da 2015 yılı içerisinde Eskişehir'de başlayacağını ifade etti.

HİZMET VATANDAŞIN AYAĞINA GİDECEK

Şimşek, yeni model ile vatandaşların, vergi ödemek, borçlarını sorgulamak, beyanname vermek ve "borcu yoktur" yazısı gibi işlemlerini söz konusu şubelerde sıra beklemeden yapılacağını bildirdi. Vergi dairelerinin bankalar gibi tek tip olacağını, mükellef memnuniyetini gözeteceklerini ve proaktif çalışacaklarını söyleyen Şimşek şubelerin, nüfusun ve ekonomik aktivitelerin fazla olduğu yerlerde açılacağını, bu sayede hizmetin, vatandaşın ayağına gideceğini anlattı.

"İHTİYACA GÖRE ŞUBE AÇILACAK"

Bakan Şimşek, "Açılacak şubeler için nüfus ve ekonomik aktivite dikkate alınacağından, vatandaşın hizmete ulaşımı da daha kolay olacak. Örneğin, bu şubeler büyük bir alışveriş merkezinde olabilecek. Nerede ihtiyaç varsa, şubeler oralara açılacak. Vatandaşımızın hizmet alacağı bu noktaların sayısı da bu anlayışa göre ayarlanacak. Lokasyonu uygun olmayan vergi daireleri gerekirse kapatılacak, bunların yerine daha verimli çalışacak şubeler açılacak. Bu sayede vergiye uyum artırılacak, hem vatandaş hem de idare gereksiz maliyetlerden kurtulacak, vergi dairelerinde uzmanlaşma artacak, zaman ve maliyet tasarrufu sağlanacak." ifadelerini kullandı.

"TÜM İŞLEMLER..."

Öte yandan, yeni modelle bir tasarruf aracına daha kavuşacaklarını dile getiren Şimşek, vergi dairesi başkanlıkları ve şubelerde bundan sonra tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılacağını bildirdi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mehmet Şimşek Eskişehir Ekonomi Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (21)

KILIÇ:

VERGİ DAİREELERİ MEMUR DOLU AMA ÇALIŞAN YOK SIRA ÇOK MEMUR YA SOHBETTE YADA YADA ÇAY MOLASINDA YADA AŞK SOHBETİ EDER GİBİ TELEFON MUHABETİNDE HER NE ZAMAN VERGİ YATIRMAYA GİTTİMSE 20 GİŞE VAR İSE 1 YADA 2 ÇAŞIŞIYOR VATANDAŞ SIRADA BEKLİYOR . SAYIN ŞİMŞEK DENETİM YAP NE AÇARSAN AÇTA ÇALIŞAN YOKSA SARAYDA AÇSAN BOŞ AYRICA KREDİLEİ TAKİP EDİYORSAN DÖNMÜYOR ÇÜNKÜ AF GELECEK DİYOR BU İNSANLARI VERGİ VERMEMEYE TEŞVİK EDENDE SİZSİNİZ.

36
2
yanıtYanıtla
ALUCRALI:

BAKAN EFENDİ BELEDİYELERİN TRİLYONLARCA VERGİ BORCU VAR SEÇİM ZAMANI AFİŞ BASTIRIP, YÜZLERCE ARAÇ KİRALAYIP BİR BİRİYLE MEYDANLARDA CADDELERDE DALAŞANA KADAR O PARALARLA VERGİSİNİ ODESİNLER. KÜÇÜK ESNAFI YOLUN SİZ ANCA

32
2
yanıtYanıtla
kayserili:

işin içinde yine milleti soymak kazıklamak vardır. akp nın her icraatında mutlaka kendi çıkarları vardır . halka zulum vardır.

23
8
yanıtYanıtla
Tağut''la savasmak Tevhid''in gereğidir !!:

Laik mürted devletiniz halka vergi adı altında mahkeme duvarı suratlı memurlarınız ile zulmediyor ama elbet bu hükümranlık sona erecektir yakındır zulmün yerle bir olacağı gün Allahın hükümleri hakim olunca zulümde bitecek

16
14
yanıtYanıtla
murat66:

Ayağımıza gelmesine gerek yok biz gittiğimde zamanında yapsınlar yeter. Güneş istemez gölge yapmasınlar yeter.

27
3
yanıtYanıtla
faruk tonkamobilWeb@haberler.com:

Sayin bakana sevgilerimi iletiyorum allah aşkına bu noterlerdeki zülüm nezaman bitecek vekalet veriyorsun 100 tl nfüs kimliğine bir kaşe basiyor 70 tl vergi dayresi veya gumruk evraklari ililgili noterden bir kaşelik onay alsan 200 tl ye katar yolu var bir kira kontrati yapsan 200 tl ödemek zorundasin ya el insaf bu siyasilerden hiçmi vicdanli biri kalmadi bunu meclis gündemine getirse herkese saygilar

29
0
yanıtYanıtla
bozoklu halukmobilWeb@haberler.com:

Biz emekliler açımızdan ölüyoruz vergiden bize pay yok. Herşey kaçak saray için.

15
12
yanıtYanıtla
kayserili:

ammada devrim su işe bak.

17
3
yanıtYanıtla
para vermek için sıraya giren adamlar:

para vermek için yıllarca devleti ayağına gitmedik mi sıraya geçmedik

19
1
yanıtYanıtla
Asker:

o vergi memurları ile olmaz o iş. kendilerini devletin sahibi sanıp vergi mükelleflerine hor muamele yapıyorlar.

18
2
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title