Haberler

Valilik Sınırdan Geçişleri Yalanladı!

Güncelleme:

Kürtlerin, IŞİD'in saldırısı altında bulunan Kobani'yi savunmak için sınırdan geçişleri Şanlıurfa Valiliği tarafından yalanlandı.

Şanlıurfa, bugüne kadar IŞİD'e katılmak isteyenlere ev sahipliği yaparken, HDP'lilerin sınırda kurdukları çadırlarla YPG ve YPJ'ye katılmak isteyenlere ev sahipliği yapmaya başladı.

Her gün çeşitli şekillerde geçişlerin yaşandığı sınırda, en son Birecik'in Aşme köyünde yaklaşık 300 kişiyle Kobani'ye toplu bir geçiş yaşanmıştı.

Açıklamada, "Söz konusu tarihte, Çiçekalan ve Eşme köyleri bölgesinde Hudut Birlikleri tarafından hudut hattında alınan emniyet tedbirleri arttırılmış, bölgede çıkabilecek toplumsal olaylara müdahale etmek maksadıyla da Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ve Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğünden yeteri kadar kuvvet görevlendirilmek suretiyle gerekli bütün emniyet tedbirleri alınmıştır. Bahse konu bölgeden iddia edildiği şekilde Suriye tarafına herhangi bir geçiş olmamıştır. Ayrıca hudut hattı ile kesildiği iddia edilen tel engeli arasında mayınlı saha bulunduğundan belirtilen miktarlardaki bir grubun Suriye'ye geçmesi mümkün değildir. Türkiye-Suriye kara sınırının Şanlıurfa ilinden geçen bölümünde alınan emniyet tedbirlerine aralıksız devam edilmektedir." denildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Yerel

Şanlıurfa Birecik Suriye Kobani Yerel Haberler

500

Yorumlar (1)

mehmet:

valiye söyleyinde bir koltuğundan kalksın sınırı gezsin

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title