Haberler

Türkiye, WIPO Rakamlarında İlk Dört İçinde Yer Alıyor

Güncelleme:

WIPO tarafından her yıl açıklanan Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri kurum tarafından infografik olarak yayınlandı.

WIPO'ya göre Türkiye, markalaşmada dünya dördüncüsü

Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO)'nün açıkladığı verilere göre Türkiye 2009-2011 yılları arasında, marka, endüstriyel tasarım ve faydalı model tescili alanlarında en fazla büyümeyi gerçekleştiren beş ülkeden biri oldu. Nitelikli buluşların koruma altına alındığı patent başvurularında ise dereceye giremedi.

WIPO tarafından her yıl açıklanan Dünya Fikri Mülkiyet Göstergeleri kurum tarafından infografik olarak yayınlandı. Sinai mülkiyet haklarının temelini oluşturan marka, patent, faydalı model ve endüstriyel tasarım başvurularının son 3 yıldaki büyüme oranlarına yer verilen infografikte, Çin dört alanda da birinciliği kimseye kaptırmadı. Taklit ürünlerin anavatanı olarak bilinen Çin'in sinai mülkiyet haklarının korunmasına verdiği önemin hızla artması dikkat çekiyor.

Destek Patent Ürün Geliştirme Yöneticisi Bora Erguvan WIPO tarafından yayınlanan infografikte yer alan rakamları yorumladı. Türkiye'nin, faydalı model başvurularının artış oranında Çin, Avusturalya ve Rusya'nın ardından dördüncü olduğuna dikkat çekerek, endüstriyel tasarım ve marka başvurularındaki artış oranıyla da üçüncü sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye marka tescilinde AB'nin Üzerinde

Bora Erguvan, marka başvurularındaki artışta ise Türkiye yüzde 16'lık oranıyla, yüzde 10,4'lük büyüme gerçekleştiren ve Avrupa Birliği marka başvurusu olarak bilinen OHIM başvurularının üzerinde yer aldığını belirtti.

Tasarımda Almanya ve ABD'ye ikiye kat fark

Destek Patent yöneticisi Bora Erguvan, Türkiye, buluşların dış görünüşlerinin korunduğu endüstriyel tasarım başvurularında ise yüzde 14,9'luk büyüme oranı ile yüzde 8,7'lik ABD ve yüzde 7,6'lık Almanya gibi ülkelere iki kat fark attığı sözlerine ekledi.

Çin, Apple, Google ve Microsoft'u geçti

Erguvan son olarak Çin'in tüm dünyada yapılan patent başvurularının yüzde 29,4'lük orana sahip olarak rakiplerine büyük fark attığı patent başvurularında ise Türkiye listeye giremediğini aktardı. Çin'den sonra en fazla büyümeyi Hindistan'ın gerçekleştirirken, Apple, Microsoft, Google gibi teknoloji devlerini bünyesinde barındıran ABD ise bu iki ülkenin gerisinde kaldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Avrupa Birliği Almanya Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title