Haberler

Türkiye Diyanet Vakfından Saraybosna'da İftar

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: İftar detay görüntüleri Türkiye Diyanet Vakfı Yurt ve İşletmeler Müdürü Yıldırım Alkış açıklaması Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı açıklaması Bosna Hersek İslam Birliği Din İşleri Müdürü Nusret Avdibegovic açıklaması Türkiye Diyanet Vakfından Saraybosna'da iftar Gazi Hüsrev Bey Medresesi'nde 200 kişiye iftar verildi Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Medresesi'nde iftar verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

İftar detay görüntüleri

Türkiye Diyanet Vakfı Yurt ve İşletmeler Müdürü Yıldırım Alkış açıklaması

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı açıklaması

Bosna Hersek İslam Birliği Din İşleri Müdürü Nusret Avdibegovic açıklaması

Türkiye Diyanet Vakfından Saraybosna'da iftar

Gazi Hüsrev Bey Medresesi'nde 200 kişiye iftar verildi

Türkiye Diyanet Vakfı tarafından, Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'daki tarihi Gazi Hüsrev Bey Medresesi'nde iftar verildi.

Saraybosna Din Hizmetleri Müşavirliği ile Bosna Hersek İslam Birliğinin koordinesinde düzenlenen iftara vatandaşlar ilgi gösterdi.

Türkiye Diyanet Vakfı Yurt ve İşletmeler Müdürü Yıldırım Alkış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in selamını getirdiklerini belirterek, "Peygamberimiz, 'En hayırlı amel nedir?' denince, 'Dostlarla yemek yemek ve selam vermektir' der. Biz bu iki sevabı bir arada yapmak istiyoruz." diye konuştu.

Bosna Hersek'teki 23 şehirde toplam 3 bin kişiye iftar verileceğini aktaran Alkış, bu akşamki organizasyonda da 200 kişiyi ağırladıklarını söyledi.

Alkış, Bosna Hersek'te kendisini Türkiye'de bir şehirde gibi hissettiğini belirterek, "Hiç yabancılık çekmedim. İlk defa geliyorum ve kardeşlerimizle birlikte iftar sofrasını paylaşıyoruz." dedi.

Dün ülkenin doğusundaki Gorazde'de gençlerle birlikte iftar sofrasını paylaştıklarını söyleyen Alkış, yarın da Breza şehrinde iftar vereceklerini ifade etti.

Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği Din Hizmetleri Müşaviri Hasan Atlı da Bosna Hersek'te bu yıl Türkiye Diyanet Vakfının imkanlarıyla 23 ilde iftarlar düzenlediklerini söyleyerek, "Bosna Hersek'teki kardeşlerimizle olan ilişkilerimizi ve kardeşliğimizi geliştirmeyi amaçlıyoruz." diye konuştu.

Bosna Hersek İslam Birliği Din İşleri Müdürü Nusret Avdibegovic ise Bosna Hersek'te ramazanın orucun yanı sıra mukabeleler, teravih namazları eşliğinde güzel bir şekilde sürdüğünü belirterek, "Ramazan ayının coşkusunu farklı ülkelerden gelen misafirlerimizle paylaşmak bizi ayrıca mutlu ediyor." dedi.

Bu arada, iftar programının ardından Saraybosna'nın kalbi olarak nitelendirilen Başçarşı'da 5 gün sürecek "Bosna'da Ramazan" etkinliği de başladı.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title