Haberler

Türk Gazeteciye İtalya'dan Ödül

İtalya'da, alanlarında yaptıkları çalışmalarla etik bir vicdanın oluşmasına katkıda bulunan, dayanışma ve sosyal sorumluluk konularında dikkat çeken isimlere verilen Anima Ödülleri'nde bu yıl 'Gazetecilik' kategorisinde Yasemin Taşkın ödüllendirildi.

İtalya'da, alanlarında yaptıkları çalışmalarla etik bir vicdanın oluşmasına katkıda bulunan, dayanışma ve sosyal sorumluluk konularında dikkat çeken isimlere verilen Anima Ödülleri'nde bu yıl 'Gazetecilik' kategorisinde Yasemin Taşkın ödüllendirildi.

Başkent Roma ve onu kapsayan Lazio bölgesinde faaliyet gösteren sanayicilerin birliği 'Unindustria' tarafından kurulan Anima Derneği'nin 2002 yılından bu yana 5 dalda dağıttığı ödüller, önceki akşam Campidoglio'da düzenlediği törenle sahiplerini buldu. Lazio Bölge Yönetimi ve Roma Belediyesi'nin himayesinde, 'Etik bir vicdanın gelişmesi için' sloganıyla verilen Anima Ödülleri'nin 'Gazetecilik' dalında bu yıl ödülü Yasemin Taşkın aldı.

İtalyan Ulusal İş Bankası başkanı (Banca Nazionale del Lavoro) Luigi Abete öncülüğündeki jüri, Anadolu Ajansı'nın ardından Roma temsilciğini yürüttüğü Sabah gazetesi ile yolları bir süre önce ayrılan Yasemin Taşkın'ı, bugüne kadar yaptığı gazetecilik çalışmalarının yanı sıra, basın ve ifade özgürlüğüne dikkat çekmek amacıyla da ödüllendirdi.

Lazio Bölge Başkanı Nicola Zingaretti'nin de katıldığı törende konuşan Anima Ödülleri Başkanı Sabrina Florio, bu ödülü hak edenlerin, geleceğe dair olumlu ve güven verici mesajlar verdiğini, onların, cesaret ve kararlılıkla, kişisel amaçlarını gerçekleştirdiklerini ifade etti.

TAŞKIN: HER KESİM, BASIN VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE DUYARLI

25 yıla yakın süredir yaşadığı İtalya ile Türkiye başta olmak üzere, dünya genelinde basının, özellikle özgürlükler kapsamında nazik bir dönemden geçtiğini dile getiren Yasemin Taşkın, şöyle konuştu:

"Görüldüğü gibi bu duyarlılık, sadece basın kurumlarında değil, her kesimde, sanayiciler birliğinde bile var. Ekonomik alanda faaliyet gösterseler de, demokrasinin düzeyi, ifade özgürlüğü ve insan hakları gibi konulara duyarlılar. Sonuçta yatırımcılar, sadece ekonomik değerlerle değil, kendi yatırımlarının istikrarı, geleceği açısından, siyasi istikrarın temeli olan demokratik hak ve özgürlüklerle de ilgilenmek zorundalar."

Taşkın, kendisine layık görülen bu ödül ile, İtalyan sanayicilerin bu değerlere verdikleri önemi ifade ettiklerini belirtti.

"MESLEĞİMİZ VE TÜRK GAZETECİLİĞİ ADINA GURUR VERİCİ"

Taşkın, bunun İtalya'da aldığı ilk ödül olmadığını vurgulayarak, 2005 yılında da, İtalya'da uluslararası alanda başarı gösteren kadınlara verilen Roma Şehri Kadınları Ödülü'ne layık görülmüştüm" dedi. Taşkın İtalya'da tarafsız, demokratik değerlere inanan ve kendi görüşlerini cesaretle ifade eden bir Türk gazeteci olarak tanındığını da vurguladı.

Türkiye, AB ve İtalya ile ilgili konularda televizyon programları, gazete yorumları ve konferanslarda görüşlerine sık sık başvurulan bir gazeteci olan Taşkın, "Bu, mesleğim ve Türk gazeteciliği adına gurur verici. Bu mesleği her ne pahasına olursa olsun etik kodları içinde yapmaya devam etmek önemli. Bu meslekte hepimiz bazı bedeller ödüyor olsak da, yaptığımız işin değerinin kamuoyu tarafından fark edildiği bu ödüllerle ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Taşkın, bir İtalyan yayınevi tarafından piyasaya çıkarılacak olan ve biyografi, mesleki deneyimleri ve Türkiye'nin hikayesinin iç içe geçtiği bir kitap projesi üzerinde çalıştığını ekledi. Dağıtılan diğer Anima Ödülleri ise şöyle:

Sinema kategorisi: "Smetto Quando Voglio" filmi ile Yönetmen Sydney Sibilia.

Fotoğraf kategorisi: Gianni Berengo Gardin.

Edebiyat kategorisi: "Non dirmi che hai paura" kitabının yazarı Giuseppe Catozzella.

Tiyatro kategorisi: "Orchidee" oyununcaki performansıyla Pippo Delbono. - Roma

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Türkiye İtalya Roma Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title