Haberler

TOKİ'den Ürgüp'te Yöresel Mimariye Uygun Konut

Güncelleme:

TOKİ'nin yöresel mimariye uygun inşa ettiği Toplu Konut Projesi'nde bölgenin yapı malzemeleri kullanılıyor.

Nevşehir'in Ürgüp ilçesinde, bölgeye özgü yapı malzemeleri kullanılarak, yöresel mimariye uygun 923 konut inşa ediliyor.

Ürgüp'te yapımı süren konutların dış cepheleri yörede bulunan "Volkanik tüf doğal taş" ile kaplanıyor.

Ürgüp Belediye Başkanı Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgenin tarihi dokusunun bozulmaması için Ürgüp'te 3-4 kattan yüksek yapılaşmaya izin vermediklerini söyledi.

Doğal mirasın ve eşsiz güzellikteki manzaranın korunması açısından bu kurala büyük önem verdiklerini vurgulayan Yıldız, "Bölgede farklı renklerde binalara da izin vermiyoruz. Planlama her türlü yatırımın olmazsa olmazı." dedi.

Yıldız, Kültür ve Turizm Bölgesi, Göreme Milli Park Alanı ile doğal ve kentsel sit alanları koruma statülerine tabii olan Ürgüp'te TOKİ tarafından 2 etapta yaptırılan 923 konutluk projenin Türkiye'de 3 yerde uygulandığını vurguladı.

Ürgüp TOKİ projesinde birinci etapta 518 konut ile birlikte ticaret merkezi ve cami inşa edilmesinin planlandığını belirten Yıldız, şunları kaydetti:

"İkinci etap da 405 konuttan oluşacak, 2 farklı yüklenici firma tarafından yapılacak. Çalışmalar sonucunda 674'ü 75 metrekare 2+1 ve 249'u 106 metrekare 3+1 büyüklüğünde konut inşa edilmiş olacak. Ürgüp TOKİ Projesi Kapadokya Turizm Koruma ve Geliştirme Bölgesi kapsamında yapılan ilk proje olacak. Binalar yöre mimarisine uygun şekilde inşa edildiği için ayrı bir önem taşıyor." - Nevşehir

Kaynak: AA / Yerel

Bekir Yıldız Nevşehir Ürgüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Muslera sakatlandı mı? Muslera Adana Demirspor maçında sakatlandı mı? Ben Bu Cihana Sığmazam final mi yaptı? Ben Bu Cihana Sığmazam neden bitiyor, 2. sezon devam edecek mi? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli nedir? Yeni müfredatta neler var, hangi konular müfredattan çıkarıldı?? İntegral kaldırıldı mı? İntegral müfredattan çıkarıldı mı? Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title