Haberler

Windows XP 2024 Konsepti Görücüye Çıktı

Güncelleme:

Windows XP'nin 2024 konsepti, Windows 11'in minimal görünümünü benimseyerek tasarlanmıştır. Konseptte, XP'nin ikonik özellikleri korunurken, tasarım trendlerine uygun olarak güncellenmiş simgeler ve renkler kullanılmıştır.

İlk olarak 2001 yılında görücüye çıkan Windows XP, uzun yıllardır tozlu raflardaki yerini almış durumda. Ancak konsept çalışmalarıyla gündemde kalmaya devam ediyor. Son olarak hazırlanan yeni bir video ise Windows XP 2024 konseptini gösteriyor.

Windows XP 2024 konsepti nasıl görünüyor?

Piyasa sürülmesinden yaklaşık yirmi yıl geçmiş olmasına rağmen, Windows XP hala birçok kullanıda özel bir yere sahip. İşletim sistemi uzun süredir Microsoft tarafından desteklenmiyor. Bu da konsept tasarımcılarını 2024'e göre modernize edilmiş bir Windows XP hazırlamaya itiyor.

AR 4789 isimli YouTube kanalı, "Windows XP 2024" konseptini gösteren yeni bir video yayınladı. Windows 11 arayüzünden ilham alan konsept, genel tasarım dilini ve simgeleri XP'ye uyacak şekilde koruyor.

2113221312

Konseptte Windows XP 2024, Windows 11'in minimal görünümünü benimsiyor. Simgeler, menüler ve pencereler daha canlı renklere sahip. Bununla birlikte Bliss duvar kağıdı gibi XP'ye özel tasarım dokunuşları ise değişmeden kalıyor.

Başlat menüsü, klasik XP tarzına uyum sağlayacak şekilde ekranın sol tarafına konumlandırıldı. XP'nin ikonik karakterlerinden biri olan Rover asistanı da konseptte yer alıyor. Dosya Gezgini ve Ayarlar da XP ve Windows 11 tasarımıyla yeniden tasarlandı.

Konsept video, Windows XP'nin 2024'te nasıl görüneceğini gözler önüne serdi. Gerçek bir ürün olmasa da, XP'nin arayüzünün son yirmi yıldaki tasarım trendleriyle nasıl gelişebileceğini gösteriyor.

Peki siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title