Haberler

Ülkemizde Sanal Güvenlik Ne Kadar Önemli?

Ağ Güvenliği Konusunda Donanım Ürünleri Geliştiren Watchguard Firması Dün Düzenlediği Toplantıyla Türkiye Pazarına Girdi. Firma Yetkilileri Güvenlik Konusunda Şirtketleri Uyarırken, Bazı Ufak Tüyolar da Vermeyi Unutmadı.

Dün düzenlenen bir toplantıyla UTM (Birleşik Tehdit Yönetimi) cihazları üreten WatchGuard Türkiye piyasasına tanıtıldı. Firma, ağ güvenliği konusunda donanımsal bazlı çözümler geliştiriyor. Konu güvenlik olunca, toplantı söz alan konuşmacılarda bu konunda ilginç rakamlar konuşuldu.

ıntercomp yöneticilerinin yaptığı açıklamaya göre Türkiye dünyada, ağ ve sanal güvenlik konusunda en az yatırım yapan ülkelerden biri. Amerika'da şirketlerin bu konuya harcadığı bütçe yüzde 60'ları bulurken, Türkiye'de ise bu rakam sadece yüzde 6 seviyesinde. Konuşmacılar şirketlerin geleceklerini güvenceye almaları için bazı ufak tüyolar da verdi. Bu ipuçlarına göre şirketinizi sanal saldırılara karşı korumak için ilk önce kendinize bir güvenlik politikası belirlemeniz gerekiyor.

Elektronik postaların, dışarıdan gelecek saldırılara karşı kontrol altına alınması, firewall kullanılması ve şirket çalışanlarının sanal güvenlik konusunda bilgilendirilmesi de hayat kurtaracak önlemler. WatchGuard tarafından yapılan araştırmaya göre, malware, spam ve spyware'ler ise güvenlik tehdidi konusunda dünya çapında ilk üçü oluşturuyor. Firma ürünlerindeki, firewall, anlık log tutma özellikleri sayesinde müşterilerine donanımsal bazda güvenlik sunuyor.

Yazan :
SDN -

Kaynak: Shiftdelete.net / Teknoloji

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title