Haberler

Stellantis, İtalya'da Leapmotor üretimine başlıyor

Güncelleme:

Avrupa'nın en büyük otomotiv ağına sahip olan Stellantis, Çin'deki ortaklarını İtalya'da üretim yapmaya yönlendiriyor. Leapmotor'un İtalya'da üretimlere başlamasıyla birlikte Çin vergisi ortadan kalkacak.

Avrupa'nın en büyük otomotiv ağına sahip olan Stellantis, Çin'deki ortaklarını bu pazara taşımayı hedefliyor. Türkiye'nin en ucuz elektrikli otomobil markalarından biri olan Leapmotor, yakın zamanda İtalya'da üretimlere başlayabilir. Bu da ülkemize gelecek modellerden Çin vergisinin kalkacağını gösteriyor.

Stellantis, İtalya'da 150 bin Leapmotor üretmek istiyor

Stellantis, İtalya'nın Torino şehrindeki fabrikasında, Leapmotor'a yer açmak istiyor. Geçtiğimiz aylarda Çinli üreticiye yatırım yapan Stellantis, bu kapsamda üretimlerin bir bölümünü Avrupa'ya taşımayı planlıyor. Leapmotor ile yılda 150 bine kadar elektrikli araç üretmeyi değerlendiriyor.

İtalya'da yapılan anlaşma sayesinde üretimlerin 2026-2027 gibi kısa bir sürede başlayacağı düşünülüyor. Konuyla ilgili iddiaları doğrulayan Stellantis CEO'su Carlos Tavares, İtalya fabrikasındaki ortaklıklarını büyütmek istediklerini ifade etti.

13213232

Torino'daki fabrika, 1939 yılında açıldı ve bir zamanlar Avrupa'nın en büyük otomobil tesislerinden biriydi. On yıllar boyunca ikonik Fiat modelleri üretti. Şu anda düşük hacimli Maserati araçlarını ve Fiat 500 elektrikli hatchback'i monte ediyor.

Leapmotor üretiminin eklenmesi ise fabrikanın üretimlerini iki katına çıkarabilir. Ayrıca Stellantis'in 2030 yılına kadar İtalya'daki fabrikalarının üretimini yılda 1 milyon araca çıkarma planına yardımcı olacak. Bu da hükümetten ek sübvansiyon almasını sağlayacak.

Leapmotor ayrıca ülkemizde T03 modeliyle varlığını devam ettiriyor. Şu anda T03 modelleri Çin'den getiriliyor, bu da ekstra vergilendirilmesine yol açıyor. İtalya'da üretilmesi halinde Çin vergisinin ortadan kalkacağını söylemek mümkün.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

İtalya Otomobil Teknoloji Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title