Haberler

    Oculus Rift, Sinemalara Geliyor

    Bu gözlük ile film izlemeyecek, adeta filmin içine gireceksiniz.

    Mahmut Saral - -

    Oculus VR ekibi tarafından hazırlanan sanal gerçeklik gözlüğü Oculus Rift üzerindeki çalışmalar sürüyor. Ancak bir yandan da bu cihazın yer aldığı özel etkinlikler yapılıyor. Şimdiye kadar Oculus Rift ile birçok oyun ve demo gösterimi yapılmıştı. Şimdi de sinema tarafına ilk kez adım atılıyor.


    Paramount Pictures ve Oculus ekibi, Christopher Nolan'ın merakla beklenen yeni bilim kurgu filmi Interstellar (Yıldızlararası) için bir araya geldi. Genel gösterimi 7 Kasım'da yapılacak olan film, şu an Amerika'da, seçili salonlarda Oculus Rift ile izlenebiliyor. Böylelikle seyirciler, kendilerini filmin içindeymiş gibi hissediyor.


    İlk gösterimler, 6-8 Ekim tarihleri arasında New York'taki AMC Loews Lincoln Square 13'te yapılıyor. Sonrasında Houston'da 17-19 Ekim arasında, Los Angeles'ta 25-27 Ekim arasında ve Washington DC'de de 5-6 Kasım tarihleri arasında yapılacak.


    Oculus Rift'in tam sürüm olarak ne zaman satışa sunulacağı henüz belli değil. Şu an geliştirici sürümü satın alınabilir durumda ve 350 dolar fiyat etiketi bulunuyor. Bu gözlükle yalnızca oyun ve filmler değil, aynı zamanda sosyal medya deneyimleri de yaşanabilecek. Facebook, Oculus VR ekibini 2 milyar dolar karşılığında bünyesine katmıştı. Birçok firmanın sanal gerçeklik üzerine çalışmaları bulunuyor.



    Mahmut Saral - Teknokulis : http://www.teknokulis.com
    Kaynak: Teknokulis / Teknoloji

    Christopher Nolan Mahmut Saral Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title