Haberler

Microsoft CEO'su: Windows Phone iptali ile hata yaptık

Güncelleme:

Yıllar önce Nokia'yı satın alarak Windows Phone'lu cihazlar geliştiren Microsoft, mobil pazardaki hedeflerini tutturmada başarılı olamadı. Bunun ardından akıllı telefon sektörü Android ve iOS arasında bir yarışa döndü. Ancak Microsoft CEO'su, Lumia serisinin ve Windows Phone sisteminin iptal edilmesinin hata olduğunu söyledi.

Yıllar önce Nokia'yı satın alarak Windows Phone'lu cihazlar geliştiren Microsoft, mobil pazardaki hedeflerini tutturmada başarılı olamadı. Bunun ardından akıllı telefon sektörü Android ve iOS arasında bir yarışa döndü. Ancak Microsoft Ceo'su, Lumia serisinin ve Windows Phone sisteminin iptal edilmesinin hata olduğunu söyledi.

Microsoft Ceo'su: Windows Phone iptali ile hata yaptık

Microsoft'un mobil alanda çalkantılı bir geçmişi sahip olduğunu biliyor olmalısınız. Bu mücadeleler ise artık şirketin hem geçmiş hem de şimdiki yöneticileri tarafından açıkça kabul ediliyor. CEO Satya Nadella, 2013 yılında Nokia'yı satın aldıktan sonra Microsoft'un neden başarılı olamadığını değerlendirdi

Windows Phone'u daha iyi idare edilebileceğini kabul eden Nadella, Nokia yüzünden 7,6 milyar dolar kaybettiklerini açıkladı. Ancak mobil alandaki yanlış adımların, önceki CEO'lar Bill Gates ve Steve Ballmer'la birlikte atıldığını söyledi.

312132123

Daha önce Bill Gates, mobil işletim sistemi savaşında Android'e karşı kaybedilmesinin "şimdiye kadarki en büyük hata" olduğunu söyledi. iPhone'a karşı tepki vermekte yavaş kalan eski CEO Ballmer ise "en büyük pişmanlığının 2000'lerde telefonlara odaklanmamak" olduğunu belirtti.

Microsoft, en son Windows 10 Mobile ile bu alandaki çalışmalarını büyütmek istemişti. Ancak yürütülen operasyonlar başarılı olamayınca 2019'da bu sistemin de desteği kesildi. Böylece 2020 yılında Microsoft mobil pazardan çekilmiş oldu.

Windows Phone'u durdurmasına rağmen Microsoft, Android uygulamaları ve ortaklıklarıyla mobil alana yatırım yapmaya devam ediyor. Örneğin, yakın zamanda tanıtılan Surface Duo serisi Android ile sunuluyorken, Office uygulamaları ise mağazalardan indirilebiliyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Akıllı Telefon Microsoft Nokia CEO Teknoloji Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title