Haberler

Mercedes-Benz Vision EQXX, enerji verimliliği rekoru kırdı

Güncelleme:

Mercedes-Benz'in Vision EQXX konsepti, 100 km'de 7,4 kWh enerji harcayarak rekor bir enerji verimliliği elde etti. Araba, Suudi Arabistan'dan BAE'ye 1010 km'lik bir yolculuğu 14 saat 42 dakikada tamamladı ve 33°C'yi aşan sıcaklıklarda enerji verimliliğini korudu. Ayrıca batarya, Dubai'ye vardığında hala 309 km menzile sahipti.

Elektrikli otomobiller, uzun yıllardır enerji verimliliği konusunda tartışma konusu haline geldi. İçten yanmalı araçlara kıyasla menzilde sınıfta kalan elektrikli otomobiller, Mercedes ile yeni bir sayfa açıyor olabilir. Alman otomotiv devi, konsept aracının 100 km'de rekor kıran bir enerji verimliliğine ulaştığını açıkladı.

Mercedes-Benz Vision EQXX 100 km'de 7,4 kWh enerji harcadı

Mercedes-Benz, Vision EQXX konseptiyle elektrikli otomobil verimliliğinin sınırlarını zorladı. Otomobil, kısa süre önce Suudi Arabistan ve BAE'de test edildi. Çöl koşullarında 1010 km menzillik bir yolu 100 km'de 7,4 kWh gibi dikkat çeken bir enerji skoruyla tamamladı.

Rekor kıran yolculukta Vision EQXX; Suudi Arabistan'ın Riyad kentinden BAE'nin Dubai kentine 14 saat 42 dakikada gitti. EQXX, 33° C'yi aşan sıcaklıklara rağmen enerji verimliliğini koruyarak, Almanya'dan İngiltere'ye yapılan bir sürüşün mesafe rekorunu geride bıraktı.

132132132

Dikkat çekici bir diğer detay ise batarya, Dubai'ye vardığında hala 309 km menzile sahipti. Koşullar sabit kalsaydı, Mercedes EQXX'in tek bir şarjla toplamda yaklaşık 1319 km yol kat edebileceği dile getirildi.

Çölde yapılan test yolculuğu, Vision EQXX'in verimlilik sistemlerini gözler önüne serdi. Ayrıca Mercedes, elektrikli araç menzilini önemli ölçüde azaltabileceğini ve zorlu sıcaklıklara dayanabileceğini kanıtladı. Bu kapsamda ısı pompası, bataryayı etkilemeden motoru korumayı başardı. Ayrıca güneş panelleri ise yol boyunca 1,8 kWh enerji toplayarak 24 km ekstra menzil ekledi.

Mercedes, çöl sürüşünden çıkarılan derslerin gelecekteki elektrikli araçlarda verimliliği artıracağını söyledi. Vision EQXX ise uzun mesafeli elektrikli ulaşım için sınırları zorlamaya devam ediyor.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

Suudi Arabistan Mercedes Benz Mercedes Dubai Otomobil Teknoloji Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title