Haberler

Suriye'de Muhalifler 400 Askeri Öldürdü, 200 Askeri Rehin Aldı

Güncelleme:

Suriye'de Nusra Cephesi'nin, Esad rejiminin İdlib kırsalındaki karargahına düzenlediği baskında yaklaşık 400 asker öldü, 200 asker esir alındı.

Suriye'deki muhalif gruplardan Nusra Cephesi'nin, Esad rejiminin İdlib kırsalındaki Vadi ed-Dayf karargahına düzenlediği baskın sonrasında kaçmaya çalışan yaklaşık 400 askerin öldürüldüğü, 200 askerin esir alındığı öne sürüldü.

"KOMUTANLAR TEKLİFİ REDDETTİ"

AA ekibi, Nusra Cephesi'nin, İdlib kentinde rejimin en büyük karargahlarından Vadi ed-Dayf baskını sonrasında ele geçirdiği bazı askerlerin sorgulandığı anları görüntüledi. Esir askerlerden Ahmed Ali Birri, "Suriye Devrimciler Cephesi Komutanı Cemal Maruf, Vadi ed-Dayf karargahını kuşattıkları esnada rejim komutanlarına, ağır silahları teslim ettikten sonra çekilebileceğimizi söylemesine rağmen komutanlar bu teklifi reddetti" dedi.

"400 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ"

Muhammed Muhammed adlı asker ise Vadi ed-Dayf'tan kaçıp yakın mesafedeki Maar Hattat karargahına sığınmaya çalışan 800 rejim askerinin yarısının öldürüldüğünü öne sürdü. Esirlerden Rami Muhammed Aziz de komutanlarının, rejim birliklerinden ayrılmamaları durumunda muhaliflerce öldürülecekleri yönünde korkutulduklarını söyledi.

200 REJİM ASKERİ DE REHİN

Nusra Cephesi'nin saha komutanlarından Ebu Munzir de Ahrar'uş-Şam ve Nusra Cephesi'nin elinde 200 esir rejim askerinin bulunduğunu kaydederek, esirlerin şer'i mahkemenin kararına göre muamele göreceğini ifade etti.

Suriye'deki muhaliflerin 15 Aralık'ta, İdlib'te rejime ait en büyük karargahlardan biri olarak kabul edilen Vadi ed-Dayf' ve Hamidiyye karargahlarıyla çevresindeki 20'den fazla kontrol noktasını ele geçirdiğini açıklanmıştı.

Kaynak: AA / Güncel

İdlib Dünya Güncel Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı?
500

Yorumlar (64)

CAN DERSİMLİ:

ESAD KALACAK RECEP GİDECEK NE YAPSANIZDA!!!

55
82
yanıtYanıtla
NRW KölnMobil-IOS:

Suriye'de akan Kanın tek sorumlusu Tayyip'tir

43
41
yanıtYanıtla
zaza12:

esatçı köpeklerin nasılda zoruna gidiyor

27
43
yanıtYanıtla
bozoklu halukmobilWeb@haberler.com:

Suriye halkının başı sağolsun. O şerefsiz teröristlerden bizdede var.

24
46
yanıtYanıtla
adanalı:

birbirinizi abd , ab, israil silahlarıyla öldürün o hiristiyanlar, yahudiler keyif yapsınlar. akılsız , beyinsizler.

60
6
yanıtYanıtla
kapkara:

katil esadın katil askerleri cehenme gönderilmiş. . .

28
38
yanıtYanıtla
VELİ:

katliamı esat mı yapıyor yoksa bu nusra katilleri mi ameriakan , sra, l köpekleri 400 asker katlediyor hala hizmetkar maşalar esat katliam yapıyor diyorlat

36
22
yanıtYanıtla
bayirbucak Mobil-ANDROID:

esadin sonu yakindir. Şamda insallah gercek inananlar sabah namazinda elbet allahin huzuruna cikacagiz

25
30
yanıtYanıtla
ismailMobil-ANDROID:

Rusya suriyeden desteğini yavaş yavaş çekecek.

40
14
yanıtYanıtla
kapkara:

BUNDAN SONRASINDAN dönüş yok ya suriye bitecek yada esad gidecek. . .

26
26
yanıtYanıtla
Tüm 64 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title